Finale lokalnih izbora 2013.

 U nedjelju 2.6.2013. održan je drugi krug lokalnih izbora u općini Pakoštane u kojem se je odlučivalo o načelniku općine i županu zadarske županije. Na listi za načelnika općine u drugi krug su ušli Milivoj Kurtov ispred HDZ-a i koalicijskih partnera te Matko Miočev ispred HNS-a i koalicijskih partnera. Za župana zadarske županije borili su se Stipe Zrilić ispred HDZ-a i partnera i Renata Sabljar-Dračevac ispred SDP-a i partnera. I u drugom krugu u Dragama uvjerljivu je pobjedu odnio HDZ tako da je novi/stari načelnik općine Pakoštane Milivoj Kurtov koji ima i stabilnu većinu u općinskom vijeću. Većina dragarskih glasova Stipi Zriliću dala je svoj dio ukupnoj pobjedi novog/starog zadarskog župana.

Rezultati glasovanja na izbornom mjestu Drage su slijedeći:

Kandidati za načelnika Općine Pakoštane

Milivoj Kurtov…………271 glas

Matko miočev…………192 glasa

Nevažeći…………………..11 listića

 

Kandidati za župana Zadarske županije

Stipe Zrilić…………………………….291 glas

Renata Sabljar-Dračevac……….157 glasova

Nevažeći……………………………26 listića

Na izbore je izašlo nešto manje glasača nego u prvom krugu  točnije 474 birača što je 53%.

Na kraju fotodokumentaciju sa izbornog mjesta Drage posvećujemo ženama i njihovoj emancipaciji u politici.

9 comments to Finale lokalnih izbora 2013.

 • žalosno

  da su ovi izbori u Dragama još jednom pokazali kako se brane privatni interesi a vi mladeži ćete još jednom po ko zna koji put samo gledati kako se to radi…

 • TORINE

  Prije su KOMUNISTI u DRAGAMAMA bili demokrati a ovi HDZ su gori od KOMUNISTA prjašnih. Stari KOMUNJARE su se držale dobre parole DRUŽE TITO tisi krao i drugima dao ovi kradu i nikome ne dadu.

 • admin

  Moram priznati da baš ne kopčam. Bar što se tiče podržavanja kandidata ako je upućeno meni. A što se tiče komentara mislim da se je stvar dosta artikulirala. Nema komentiranja ko nekad, ali se ipak komentira suvislije, a ono malo uvredljivih komentara što se pojavi brišem bez razmišljanja.
  Nažalost dragenet je samo amaterska stranica koja ima samo rashodovnu stranu, bez prihoda, a najveći kapital kojeg nedostaje je vrijeme. Znam da može i više i bolje ali jednostavno nemam resursa da to postignem (bar za sada).

 • Ja bih se htjela malo uključit,pa odgovoriti “trla baba lan”ako nije znala da je Dragenet=HNS Drage.Samo bih htjela reči da na žalost ni druga opcija nije značajna osim ponekih pojedinaca.To za Drage nije Dobro pa vi mislili kak hočete.čao

 • trla baba lan

  Čuodo jedno da stranica gubi na važnosti zbog nekih pojedinosti.IKad se tiće izbora izabralo se manje zlo.Za Drage je sve jedno jer DRAGARI ne zaslužuju bolje,po mom da hoču bolje bilo bi.Pitam Admina zašto je tomu tako,po mom loše je krenula na samom početku sa puno uvrida a malo pametnih prijedloga.Pa evo ni danas nema nešto pametno na žalost.Stoga molim Admina da skrene stranicu u pravom smjeru jer još uvjek ima vrimena za pametne komentare.

 • žalosno

  da se podrži protukandidat koji nije iz Draga, uopće nisu bitne stranke u ovom slučaju, svaka čast

 • Anonimno

  nešto su tiho HNS ovci

 • Anonimno

  Samo mali ispravak, izbori su bili 2.6.2013.