Izborna skupština DVD-a Drage

 Vijest o izbornoj skupštini donosimo sa malim vremenskim odmakom, ali je važno da bude objavljeno jer je DVD Drage jedna od rijetkih pozitivnih stvari u Dragama koja nadilazi sve političke, svjetonazorske rodbinske i ostale razlike i donosi nove vrijednosti zajednici u Dragama.

8.3.2013. održana je izborna skupština na kojoj su podnesena izvješća za 2012. godinu te su izabrani predstavnici u tijelima DVD-a. Na početku skupštine  izglasana je dopuna statuta Društva prema naputku Hrvatske vatrogasne zajednice. U nastavku predsjednik društva Josip Nemet podnio je izvješće o radu društva za 2012. godinu. U 2012. DVD Drage ušlo je u 6. godinu djelovanja i broji 40 članova: 37 vatrogasaca i 3 vatrogasna časnika. Prošlu godinu Društvo je radilo na prevenciji i zaštiti od požara sa 4 sezonska radnika, dva vozila te su imali 18 intervencija od čega dvije izvan granica vlastite nadležnosti u Raštanima gornjim i Radašinovcima.

Nadalje prigodno je obilježen dan Sv.Florijana u župnoj crkvi, dan Općine polaganjem vijenaca na spomen obilježju u Miranjama, kornatska tragedija prisustvovanjem članova događanjem u Vodicama. Kruna svega bila je proslava 5. godišnjice osnivanja Društva. U financijskom izvješću izneseno je da je društvo iz 2011. prenijelo 79.000,00 kn i imalo prihode od 200.000,00 kn, utrošena sredstva u 2012. su 234.000,00 kn, tako da je u 2013 prenijeto 45.000,00 kn.

Za planove u 2013 iznijeto je da se pored redovnih troškova operative i održavanja namjerava ulagati u kupnju dodatne opreme te u ishodovanje dokumentacije za izgradnju vatrogasnog doma u Dragama te održati stručna predavanja i 10 vježbi.

U nastavku skupštine izabrani su novi članovi u tijela Društva. Za predsjednika Društva izabran je novi/stari predsjednik Josip Nemet što su i svi prisutni popratili pljeskom, pošto znamo da Jože iako je već, kako i sam kaže, “u godinama” ulaže izuzetan trud i energiju u DVD. Za dopredsjednika je izabran Dalibor Barešić-Miloša, za tajnika Milan Stojanov, za zapovjednika Dalibor Barešić-Vjenceslava. U upravni odbor izabrani su: Leo Nemet kao dozapovjednik, Marin Barešić, Renato Barešić i Toni Barešić kao dozapovjednik.

Na kraju skupštine prisutne su pozdravili i predstavnici susjednih DVD-a Polača, Pirovac, Biograd i Sv. Filip i Jakov te predsjednik i zapovjenik Vatogasne zajednice zadarske županije Kažo Kolanović i Željko Šoša koji su vrlo afirmativno i pohvalno govorili o DVD-u Drage.

  

Komentiranje je zatvoreno.