Kanalizacijska betonska korita

Ovih dana na našu adresu su često stizala pitanja kakva betonska korita izvođač kanalizacije tvrtka “Inero” proizvodi na Pijacalu. Tragom ovog pitanja otišli smo do Općine gdje nam je stručni suradnik referade za gospodarstvo i održivi razvoj  mr.sc. Slavo Stojanov, dipl.oec. objasnio:

“Radi se o armirano-betonskim koritima koja će biti postavljena u nisku zonu gravitacijskoga voda u Dugovači. Ista služe za zaštitu kanalizacijskih cijevi koje će se nalaziti ispod razine mora. Armirano-betonska korita će završavati u crpnoj stanici koja će biti ugrađena u cestu kod dizalice u Dugovači. Nakon toga pumpa će dizati fekalije u sabirnu jamu kod Marketinih, odakle će ići gravitacijom do pumpe na Poškaljni, a dalje tlačnim cjevovodom do Pakoštana. U ovoj fazi u planu je dovršetak magistralnih vodova kroz Dugovaču i preko magistrale do kraja Draga. Iako to sada izgleda nemoguća misija, planirani završetak radova je 1.6.2013., pa ćemo ako treba raditi i subotama, a u najgoru ruku i nedjeljama samo da ispoštujemo rokove. Početak godine nam nije išao na ruku lošim vremenom, pa smo imali dosta praznog hoda. Što se tiče sekundarne mreže nju će izvoditi “Komunalac” d.o.o. iz Biograda pa za detalje morate upitati njih.”

Nakon razgovora u Općini zaputili smo se na teren gdje smo za naše čitatelje provjerili stanje te uslikali par fotografija. Radovi su, kako je i navedeno, u tijeku pa se u Dugovači kopa kanal. Paralelno tome na Lukinoj dragi radi se na polaganju kanalizacijske cijevi u kanal.

   

2 comments to Kanalizacijska betonska korita

  • đuka

    E a ovi iz Hns-a kažu da je projekt poskupio sa 7 miliona kuna na 9 miliona kuna molim urednika da provjeri kod mr, sc , dr oec Slave nešto o navodima vladajućih i oporbenih vjećnika , čak da je prije bila cijena pala na 5,5 miliona kuna .Nešto tu ne štima ili su ovi vjećnici iz Hns-a i Hdz-a prolupali!!!!

  • đuka

    Što nije rok bio 03.05.2013 kako sam čuo od vijećnika iz Hdz-a a sad se već pomaklo.