Postavljen mjerač brzine na magistrali u Dragama

 U utorak su Hrvatske ceste na dionici ceste D8 “Jadranske magistrale” koja prolazi kroz Drage postavile mjerače brzine vozila koji vozače obavještavaju o njihovoj brzini kretanja, a u svrhu povećanja sigurnosti i utjecaja na vozače da smanje svoju brzinu dok prolaze magistralom u blizini škole. Cijela priča je počela otprilike prije godinu i pol dana kada je uredništvo Drageneta razgovaralo i potaklo predsjednika Mjesnog odbora da se pokuša izboriti za postavljanje svjetlosne signalizacije u blizini škole. Na našu inicijativu Mjesni odbor Drage je poslao ukupno dva dopisa, te je trebalo dosta vremena i truda da se uvjeri Hrvatske ceste da treba izdvojiti (u ovim vremenina) oko 100.000,00 kn da poveća sigurnost prometa u Dragama. Ipak kako su argumenti bili na strani Draga (o kojima svi znamo, ne treba ih posebno spominjati) Hrvatske ceste su investirale i napravile Drage barem malo sigurnijim mjestom. Ipak temelj sigurnosti, a posebno djece, leži u nama samima, to jest da  prilikom prolaska magistralom, vozilom ili pješice, vodimo računa o svim aspektima sigurnosti te da intezivno i svakodnevno učimo svoje mališane kako se ponaša u prometu, posebno pored magistrale.

Foto: Renato Bunja

  

4 comments to Postavljen mjerač brzine na magistrali u Dragama

  • Mmmm, menyen hf8rtes frntdeise ut! Jeg er litt nysgjerring pe5 surdeigsbrf8d; har lyst e5 prf8ve dette ut selv men er litt redd det blir en ny tidstyv! Det hadde ve6rt supert om du f8nsker e5 dele dine erfaringer – i et innlegg eller pe5 mail:)Ha en fin onsdag!*Klemmer*

  • Anonimno

    Hvala svima zaslužnim na ovom a najviše uredništvu Drageneta.

  • Anonimno

    Fala dragenetu i mjesnom odboru!

  • TORINE

    Pohvala za napokon razumjevanje odgovornih cestara da postave upozoravajuča srestva u selu. Potreban je i semafor da ti koji prebrzo voze kroz Drage mogu stati kod stanice ili na Bunjinovom putu da malo odmore papučicu gasa. A i da naši dokoni na stanici imaju o čemu čakulati.Previše je magistala odnijela mještano u groblje.