Prvi jubilej DVD-a Drage

Osnovano 16.6.2007. DVD Drage je  ove godine organiziralo svečanosti kojima su obilježili svoju petu obljetnicu postojanja. U subotu 15.9. održana je svečana sjednica društva na koju su bili pozvani članovi, uvaženi gosti i suradnici DVD-a. Tako su se među gostima našli i članovi prijateljskih društava, DVD-a Biograd na moru i DVD-a Kloštar Ivanić, predstavnici vatrogasne zajednice zadarske županije predsjednik Kažo Kolanović, zapovjednik Željko Šoša te načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov.

Svečanost je započela mimohodom Limene Glazbe DVD-a Kloštar Ivanić. Nakon tonova koračnica i valcera u sali restorana “As” održana je svečana sjednica DVD-a Drage. Na početku sjednice je odana počast vatrogascima poginulim  na Kornatu te svim vatrogascima stradalim u Domovinskom ratu i službi. Nakon pozdravnih riječi predsjednika DVD-a Drage Josipa Nemeta predsjednik vatrogasne zajednice zadarske županije Kažo Kolanović je predao odlikovanja zaslužnim vatrogascima. Odlikovanje vatrogasne zajednice Hrvatske dobio je Josip Nemet. Odlikovanja vatrogasne zajednice zadarske županije su dobili: Dalibor Barešić-Miloša, Dalibor Barešić-Vjenceslava, Leo Nemet, Svemir Stojanov, Milan Stojanov, Božidar Barešić, Renato Barešić i Marin Barešić. Zaslužnim članovima DVD-a uručena su priznanja, a donatorima i suradnicima DVD-a dodijeljene su zahvalnice za posebne doprinose i potporu vatrogastvu. U nastavku sjednice predsjednik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov predao je DVD-u novu zastavu pod kojom će od sada djelovati. Nakon toga su prisutne pozdravili i predsjednik DVD-a Kloštar Ivanić Tomislav Drk te predsjednik općinske vatrogasne zajednice Kloštar Ivanić Slavko Rukavina koji su ovom prilikom DVD-u Drage uručili poklone među kojima je i drveni reljef Svetog Florijana.

Nastavak svečanosti održan je u nedjelju kada je u jutarnjim satima na trgu Mira Barešića održano svečano postrojavanje pripadnika DVD-a Drage, mladeži DVD-a Drage te pripadnika DVD-a Kloštar Ivanić. Mimohodom uz pratnju limene glazbe povorka je prodefilirala do crkve, u kojoj je na svetoj misi župnik Don Mario Sikirić blagoslovio zastavu DVD-a Drage i sve vatrogasce koji će djelovati pod njom.

Foto: Mihael Lujanac

              

1 comment to Prvi jubilej DVD-a Drage

  • PROPALICA

    DTSUVAM VATROGASCI PAKOŠTANA NA PROSLAVI NAŠI NAJBLIŽI SUSJEDI IZ MISTA ODAKLE SU NAŠI PRECI.SRAMOTA