Buknuo požar u Dragama

Nakon dugo vremena (možemo reći i više godina) u Dragama je u subotu oko 18:30 izbio požar na području Vulinovi-Dubrave. Na požarište su odmah izašli pripadnici DVD-a Drage, te žitelji Draga koji su odmah počeli sa gašenjem, a vrlo brzo u pomoć su im pristigli i pripadnici JVP Biograd, DVD-a Pakoštane, DVD-a Sv.Filip i Jakov i DVD-a Polača. Vatra nošena zapadnjakom je u jednom momentu došla nadomak prvih kuća, ali je brzim i koordiniranim djelovanjem vatrogasaca i građana brzo stavljena pod nadzor, a oko 19:30 i potpunao ugašena. Vatrogasci su još do noći natapali rubne djelove požarišta. Uzrok požara koji je krenuo iz jednog maslinika za sada je nepoznat. Ukupno je opožareno oko 1 ha makije i niskog raslinja.

Ovo je ujedno bio i (nadamo se) poslijednji  test pripadnika DVD-a Drage prije  održavanja svečane proslave 5. obljetnice osnivanja DVD-a u subotu 15.9.2012. na pijacalu.

Foto: Mihael Lujanac

 

   

3 comments to Buknuo požar u Dragama

  • jedan običan čovjek

    A kad će članak o neprekidnom trovanju dimom u večernjim satima žitelje Draga ( konstatno 10 dana i više,smrad gume,plastike i smeća ) a da ama baš nitko nema poima odakle dim dolazi i tko pali. Gdje su tu vatrogasci i ostale službe koje bi trebale reagirati.

  • more_snova

    Postavit ću samo jedno pitanje u vezi nedavnog požara u Dragama – gdje li je u to vrijeme bila osoba koja je zadužena da na Čelinki motri cijelu okolicu kako se ne bi dešavale upravo ovakve “nezgode”!??