5. godišnja skupština DVD-a Drage

 U subotu 25.2.2012. održana je 5. po redu redovna skupština DVD-a Drage. Na skupštini su uz predsjedništvo i članove DVD-a Drage prisustvovali i gosti iz DVD-a Biograd na moru, DVD-a Sv. Filip i Jakov te DVD-a Polača. Na početku skupštine predsjednik DVD-a Drage g.Josip Nemet pozvao je sve prisutne da minutom šutnje odaju počast svim poginulim i umrlim vatrogascima.

U godišnjem izvješću predsjednika DVD-a navodi se da je društvo u 2011. uspješno poslovalo te je od ukupnih ostvarenih prihoda i rashoda ušteđeno i oko 70.000,00 kn koje će biti utrošeno na uređivanje terena kojeg je općina dodijelila za izgradnju vatrogasnog doma. Društvo je u 2011. imalo 14 intervencija od kojih i dvije izvan granica općine, te su uspješno djelovali na prevenciji i obrani od požara. DVD broji 40 članova: 37 vatrogasaca i 3 vatrogasna časnika. Ljeti su bila 4 zaposlena sezonska vatrogasca, društvo raspolaže sa dva vozila i svom opremom potrebnom za obavljanje primarne djelatnosti. Na prigodan način je obiježen i dan Sv.Florijana zaštitnika vatrogasaca, o čemu smo već pisali.

U 2012. DVD Drage imaju u planu pokrenuti dokumentaciju i nakon toga i gradnju vatrogasnog doma u Dragama, nabavljati još opreme za gašenje požara, te na poseban način u lipnju obilježiti 5. godišnjicu osnivanja DVD-a. U sklopu manifestacije bi se zaslužnim vatrogascima dodijelila odlikovanja i spomenice. Na skupštini je u društvo primljen i novi član Ivan Brković. U raspravi je zapovjednik DVD-a Biograd Andrija Zorica dao prijedlog da se dodijele spomenice svima vatrogascima koji su sudjelovali u izgradnji križeva na otoku Kornat ,te da se osigura da svake godine barem dva predstavnika svakog DVD-a u okolici budu prisutna na misi za vatrogasce poginule  na Kornatu. Sva izvješća su na skupštini prihvaćena jednoglasno, a nakon skupštine upriličen je i prigodni domjenak za članove DVD-a i njihove goste.

 

 

Komentiranje je zatvoreno.