Hrvatska je izabrala

 

Za ili protiv ulaska u Europsku uniju odlučivalo se je na drugom referendumu u povijesti samostalne Hrvatske. Hrvati su rekli svoje i 2013. Hrvatska će postati 28. zemlja članica. Glasovanje je izvršeno i na biračkom mjestu Drage, a rezultati su slijedeći:

Na referendum je izašlo 411 od 923 upisanih birača, odnosno 44,2 %

ZA ……………. 226 glasova, 54%

PROTIV …… 182 glasa, 44%

Nevažeći…… 3 listića, <1%

Loš odaziv na referendum zabilježen je i u Dragama, a rezultat se više manje uklapa u ukupni rezultat referenduma. Nažalost o ovako prevažnom pitanju odlučilo je manje od 50% građana sa biračkim pravom, mada oni koji nisu izašli govore sami za sebe. No Hrvatska je bez zaustavljanja produžila na svom Europskom putu, a što će to stvarno donijeti povijest će pokazati. Kao uvijek zanimljivost je i birački popis. Prije mjesec dana na parlamentarnim izborima imali smo 911 birača u Dragama, sada 923. Da li su u međuvremenu 12 Dragara postali punoljetni ili je nešto drugo u pitanju teško je reći.

3 comments to Hrvatska je izabrala

  • Anonimno

    Presudija je razum i dobro je sto smo se opredjelili za Eu .!!!!!

  • R.Bunja

    šteta što svi dragari i dragarke nisu izašli na referendum samo iz jednog razloga a znan da če nakon nekog vrimena reč oni koji nisu tili doć da im je nekolicina dragara presudila e nije sami su krivi što nisu došli zaokružit ZA ili PROTIV