Letači na valovima

Ljeti Drage posjeti zaista puno turista, gostiju i prijatelja. Pa iako su Drage mjesto koje se tek razvija svi koji dođu i budu tu ostaju zadivljeni i oduševljeni ovdašnjim ljudima i prirodom. Jedan od njih je i dragarski gost i prijatelj Žarko Nikin iz Zagreba, inače profesionalni snimatelj, kojeg su ovo ljeto zadivile čari prirodnih ljepota Draga i ljetnih sportova na vjetru koje je ujedno i zabilježio svojom kamerom. Stoga na Dragenetu objavljujemo filmski uradak “Letači na valovima” čije nam je objavljivanje dopušteno ljubaznošću njegovog autora. Uživajte.

11 comments to Letači na valovima

 • Slavonka

  Odličan film…bravo…

  Petak 13? Teorije o tome kako je petak 13. došao na tako zao glas vuku korijene iz nordijske mitologije (na zabavu 12 bogova u Valhalli nepozvan je banuo zločesti Loki), Biblije (izdajnik Juda je bio 13. na Isusovoj posljednjoj večeri) i antičkog Rima (vjerovalo se da su se vještice okupljale u grupama po 12, a 13. mjesto bilo je za vraga). Petak je bio i dan kad je Isus razapet, ima i onih koji su uvjereni kako su upravo u petak Adam i Eva pojeli zabranjeno voće, a u petak je i Kain ubio Abela.
  Većina povjesničara smatra kako je petak 13. došao na zao glas nakon što je na taj dan 1307. godine francuski kralj Philippe le Bel u dogovoru s tadašnjim Papom, a u strahu od njihove moći i želeći se domoći njihovog bogatstva, naredio uhićenje i pokolj vitezova templara pod optužbom hereze.
  Pozdrav iz Slavonije!

 • #dragar#

  Mala “bukva” sta si se zapinia koda si se sapuna naia. Glupost!

 • #dragar#

  Ne znam di ovo da stavim jer nema rubrike “zanimljivosti”:
  Ako Admin želi da ovo makne,smije to napraviti!

  Zašto se npr. govori da je petak 13. nesretan dan?
  Ili zašto je petak 13. nesretan?

  Petak 13. se već stoljećima smatra nesretnim danom. Za kršćane je to nesretan dan, jer je Isus bio razapet baš u petak. Osim toga, broj 13 je također loš,nesretan jer je bilo 13 ljudi na Posljednjoj Isusovoj večeri.

 • #dragar#

  “Anonymous”rekao si ovako “još je nako pocrnija i nabija mišiće na baušteli.”
  A zna se što pojedinci misle o “bauštelcima”.

  Ali oćito je da se ćeše samo onaj onaj koga svrbi. A i ne moraš sve shvatiti tako bukvalno ko da si napravljen od bukve ili možda da!

  • Mali

   A ti si Dragaru stvarno bukva.
   Što uvik diliš neku pravdu…sve je mirno dok se ti ne umišaš.
   Ja tu u ovon komentaru od anonimousa ne vidin ništa loše, baš je fora.
   I mogu se kladiti da i đone kuži tu foru.

 • #dragar#

  Zaboravio sam reći da je reportaža SUPER . Neka Đonija što ste tako ljubomorni…Ko vama brani da nabijate misice sa radom lijenćine…

  • Anonimno

   DRGARU di ti vidiš ovdje tragove ljubomore???Pa ti si stvarno medicinski fenomen kad uspijevaš ljudima analizirati misli gledajući u dno svoje šalice ispijene kave……. TI SI STVARNO JEDAN VELIKI REDIKUL…..

 • IZBJEGLICA -BOSANAC

  Zdravo Dragari!

  Evo vidite covjek iz vana i odmah primjeti dio draga koji se mnogima ili bolje receno nekolicini Dragarina ne svida a to je “oaza mira”.Mozda i vi sazrijete i bolje valorizirate taj ponos Draga pa i sire okolice.Pratim dogadanja u Dragama a za Drage me vezu samo nekolicina Dragara koje poznam a na zalost vlasnika oaze nikako da upoznam.Ja zivim van nisam Hrvat ali sam nekoliko godina zivio u Hrvatskoj,pa mi je drago kad vidim da se nesto pametno dogada kod vas u Hrvatskoj a pogotovu u Dragami.Ljeti navratim do Draga na par dana uvjek je vidljiv napredak to vi ne primjecujete kao mi koji navratimo jednom godisnje.Drage su fino mjesto izmedu mora i jezera kao malo gdje u svijetu samo malo sloge i pameti mozete postati raj za odmor.

  • #dragar#

   Ova zadnja ti je na mistu , 100% :::

   Drage su fino mjesto izmedu mora i jezera kao malo gdje u svijetu samo malo sloge i pameti mozete postati raj za odmor.

 • Anonimno

  Bravo Đoni !

 • Anonimno

  I sad….. kao strankinje neče past kad vidu našeg markantnog Đonija kako jaše na valovima,još je nako pocrnija i nabija mišiće na baušteli.Molim tz općine Pakoštane da našeg đonu uvrstu u turističku ponudu mista na svim jacim turistickim sajmovima diljem EUROPE……