Prijedlozi za izmjene i dopune prostornog plana

Ovu vijest donosimo sa malim odmakom. Malo prije Božća aktualni saziv Mjesnog odbora Drage sastao se da bi raspravio o pozivu Općine Pakoštane da se donesu prijedlozi vijećnika MO Drage za izmjene i dopune prostornog plana Draga. Nakon burne rasprave došlo se je do nekih generalnih načela, koja su uobličena na planu Draga. Glavna obilježja su povećanja turističkih i građevinskih zona, te šetnica od Dugovače do Lučice. Teško je reći da li i u kolikoj mjeri će ovi prijedlozi proći, ali čim budemo imali informacije pisati ćemo o tome na Dragenetu.

Slike plana donosimo u prilogu

Izvor: facebook profil MO Drage

 

9 comments to Prijedlozi za izmjene i dopune prostornog plana

 • pero kvržica

  Pa ja sam Pero,a ti anonymous pa znas me?

 • lastavica

  vidi te koliko je anonimus drzak i pokvaren da možda čovik nije svjesan,možda mu triba pomoč.prvo plan nije donesen 1998 i to je jedan vid bolesti a možda i nijansu više.zašto se sam ne predstavi punim imenom i prezimenom jer ipak vriđa veliku večinu ljudi ali oprostimu bože nezna što govori.ja imam princip kad nešto kažem da iza toga stojim no mnogi ne baš.ja kad bih nekome imao nešto reči rekao bi mu pod imenom i prezimenom ovako pišem tek toliko jer ne vidim tu nešto pametnoga.namjerno pišem naopako kad vidim sve kako se piše.ako niste znali zemunik je zatvoren UGLJAN još uvik radi,ovo držite na umu.

 • Anonimno

  Na koji je način donesen prvi prostorni plan 1998 god ,jel bio zakonit,kome se pogodovalo pjevajte sokoli hrvatine kako ste dogovarali zone kako ste pojedincima izbacivali terene iz gradivih zona sram vas bilo vas i vašu stranku koja je sve to skupa pokrivala!!

 • žugo

  onaj ko je crta pisa ovaj plan nema dvi čuke u svojoj glavini…………

 • pero kvržica

  Ovaj prjedlog MO je smjesan,pa iz njega se vidi da tu nema dobre namjere jer je i pticama na grani jasno da je ovo ne ostvarivo,vec je ovo prjedlog koji komromitira sadasnju vlast u opcini koja to nece prihvatiti a predlagac HNS (na prjedlog jednog člana MO koji je izgubia busolu u svim svojim dialozima)ce ispasti heroj koji je tija dovesti blagostanje za sve naše mještane.Žalosno je predsjedniče MO da ovako obmanjujete svoje mjaštane nerealnim prjadlozima,u jednu ruku vas može biti sram! Demantirajte me ali činjenicama ,a nićim drugim molim vas.

  • Anonimno

   Kome ce demantirati kad nemas ime i prezime vec se skrivas ko kukavica ako je on stao sa svojim imenom i prezimenom sto se ti frkas’?????????

  • homo sapiens

   ja virujen da nisu svi clanovi MO podrzali ovaj prjedlog,nebi ih sve tribalo stavljati u isti koš.

 • kukavica

  svima na znanje
  kad bi se mene pitalo ja bi napravila šetnicu prema murteru i to dolaška-lučica-luka-artica–murter.što sam htila reči a to je da idemo u pogrešnom pravcu što nije čudo.otkad znam za sebe stalno idemo u pogrešnom pravcu i uvik su drugi krivi,umisto da se ide ka centrima mi U prazno.bilo bi poželjno da šetnica ide prema pakoštanima jer se tamo nešto događa i ima neki muving,a šetnica bi tribala IZRIČITO služiti našim gostima a potom i nama samima.ja bi se usudila reči da imamo malo a i još čemo imati i manje gostiu ovim razvojem odnosno ovim putem kuda idemo a to je jako žalosno.molim da me se razumi ja gledam na način da prioritet treba imati pravac prema centru (OPČINI)pa zatim prvom prilikom u pravcu lučice.kad se tiče građevinskih zona proširenje če iči teško jer se nisu počela koristiti postoječe,bar ja mislim tako.bilo bi dobro da smo pokrenili postoječu građevinsku zonu a to i nečemo vjerojatno što neznamo a i NE ŽELIMO.tila bi pitati mo dali imaju pontecijalne investitore za hotele kad se tako priča o tome a isto tako bi volila znati što je sada na tom području mislim da je zona hotela i sada.po mom bi tribalo tražiti investitore za hotele jer sam uvjerena da če to iči teško da če neko graditi hotel u dragama jer i u večim centrima NIJE ISPLATIVO a kako če u dragama.triba poticati dragare da rade male tkz.hotele-kuće sa desetak soba a ako neko dođe sa idejom ili ih već ima za hotel to je OK DOBRO DOŠLI???.veliki je problem zašto se ništa ne događa u građevinskoj zoni oko igrališta a več 5-6 godina postoji zona za građenje malo čudno pa DRAGARI SMO.opet su nam drugi krivi