Post Festum – Dragarske bumbete

Zasvitlile su prve Dragarske bumbete!

 

 

U petak 22.7. u uvali Dugovača u Dragama održane su prve “Dragarske bumbete”. Već nešto prije 18:00 sati prvi štandovi sa domaćom spizom i suvenirima počeli su se nizati duž šetnice u Dugovači. Do smračenja uvalu je krasilo 18 raznovrsnih štandova na kojima se je nudilo sve: od ribe, kuhanih mahunarki, slatkoga na tradicionalni način. Turisti su odmah prepoznali kvalitetu i jedinstvenost ovakvog događaja tako da se je Dugovača u tili čas napunila turistima, tako da su se svi zapitali “zar ovoliko gostiju ima u Dragama”. Zadovoljni ponuđenim turisti su brzo razgrabili delicije sa štandova, tako da su neki izlagači već brzo ostali bez spize. Na ponudi je bilo i raznovrsnih suvenira koji su također obradovali posjetitelje. Dobru hranu i kapljicu začinile su dragarske žene koje su pjevale stare dragarske napjeve, klapa sačinjena od dragara koja se skupila posebno za ovu prigodu te profesionalni mandolinski trio koji je popunjavao večer sa pjesmom. Cijeli događaj je popratio i Velimir Brkić iz Zadarskog lista, pa donosimo i poveznicu za članak u Zadarskome.

Iskrene čestitke udruzi “Dan” koje se je angažirala, potaknula dragare i organizirala ovako lijepu manifestaciju, te se nadamo da će polučiti jednak, ako ne i veći uspjeh sa “bumbetama”, kao što su i sa “užancama” u Pakoštanama. Hvala vam!

Manifestaciji je bio nazočan i objektiv našeg fotoreportera, pa donosimo i pregršt lijepih fotografija koje je zabilježio.

Foto: Renato Bunja

                                   

5 comments to Post Festum – Dragarske bumbete

 • MALI PRINC

  BRAVO SVI…..RENATO SLIKE SU SAVRŠENE, ne samo ove sve koje san pogleda….BRAVO ZA GITARISTE…..:-)…..:*…..

 • Anonimno

  Bravo svima! Ovo je ispalo bolje nego što smo se nadali.
  Fala udruzi DAN što su nam pružili priliku da pokažemo što možemo.

 • mo

  Drago mi je su naše prve Dragarske bumbete bile ovako uspješne!!Vidimo se na drugim bumbetama!! 🙂

 • Emanuel

  Super 😉
  Nadam se da će iduće “Bumbete” 12.08. biti još bolje i da će biti još više stolova i jos više domaće svirke…