Park Prirode Vransko jezero poziva

Poštovani,
pozivamo Vas da nam se u subotu, 21. svibnja 2011. godine, od 10 do 15 sati, pridružite u obilježavanju Međunarodnog dana bioraznolikosti te Dana ptica selica. Na području vidikovca Kamenjak u PP Vransko jezero tim povodom organiziramo izložbu fotografija “Čudesni svijet ptica” autora Ivice Lolića te projekciju filma “Park prirode Vransko jezero”. Fotografije prikazuju ptice snimljene na području Parka prirode Vransko jezero, a popraćene su odgovarajućom knjižicom kao vodičem kroz izložbeni materijal. Film o Vranskom jezeru snimljen je tijekom 2009. i 2010. godine i donosi mnoge zanimljive, ali i skrivene trenutke života u Parku prirode i okolici.

Inače, Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom bioraznolikosti kako bi povećali pozornost i svijest ljudi o problemima smanjenja bioraznolikosti. Bioraznolikost je ukupna raznolikost svog života na Zemlji, ukupna raznolikost staništa, populacija i gena. Sustav koji je raznolik je i stabilan, on može odgovoriti na promjene u okolišu i oduprijeti se negativnim učincima. Hrvatska je po bioraznolikosti jedna od najbogatijih europskih zemalja. Velika raznolikost kopnenih, morskih i podzemnih staništa rezultirala je bogatstvom vrsta i podvrsta sa znatnim brojem endema. Vransko jezero, kao vlažno i močvarno područje, mjesto je velike bioraznolikosti te značajno pridonosi očuvanju ukupne bioraznolikosti čitave regije. Upravo zato, sav prihod od prodanih ulaznica i suvenira bit će korišten za unapređenje, očuvanje i promociju ovog iznimno značajnog zaštićenog područja.
Pridružite nam se, uživajte u fotografijama i kadrovima iz dokumentarnog filama te provedite ugodan dan u prirodi.              S veseljem Vas očekujemo,
Javna ustanova Park prirode Vransko jezero

Komentiranje je zatvoreno.