DVD Drage obilježili dan Sv. Florijana

Povodom dana Sv. Florijana, DVD Drage su  prigodnim događanjima obilježili dan zaštitnika vatrogasaca. U subotu je održana pokazna vježba gašenja požara pjenom, a nakon vježbe upriličen je prigodni domjenak za članove i goste DVD-a. U nedjelju su članovi DVD-a prisustvovali i svetoj misi u Župnoj crkvi Sv. Ante, odjeveni u svečane odore.

DVD Drage je osnovano 2007 godine, na inicijativu Josipa Nemeta, inače vatrogasca sa stažom od punih 40 godina. Društvo broji 40-ak članova, te posjeduje dva vatrogasna vozila: navalno vozilo marke „TAM“ kapaciteta spremnika 3000 litara, te cisternu marke „FAP 8000“, kapaciteta spremnika 8000 litara.

Dragarski DVD se do sada više puta iskazao u gašenju požara na području Općine Pakoštane, a i šire pomažući u gašenju požara i susjednim DVD-ima. DVD Drage također obavlja poslove opskrbljivanja lokalnog stanovništva pitkom vodom, ostvaruje dobru suradnju sa Parkom prirode Vransko jezero i Hrvatskim šumama, te uživa veliku potporu vatrogasne zajednice Zadarske županije. Treba napomenuti da je 10-ak članova ovog društva sudjelovalo i u izgradnji spomen-križeva na otoku Kornatu.

U budućnosti DVD Drage planira, uz standardnu prevenciju i obranu od požara, provesti u djelo projekt izgradnje vatrogasnog doma sa spremištem, garažama i operativnim prostorom za vatrogasce. Nadalje se planira i nabavka kombi vozila za prevoz vatrogasaca, te nabavka još dodatne vatrogasne opreme. Također, članovi DVD su suglasni da treba poraditi i na suradnji sa lokalnom samoupravom, radi bolje i brže realizacije projekata vezanih uz njihove aktivnosti.

Čestitamo DVD-u drage dan Sv. Florijana uz želje za što manje protupožarnih intervencija.

 Foto: Rosanda Barešić Foto: Rosanda Barešić Foto: Rosanda Barešić

3 comments to DVD Drage obilježili dan Sv. Florijana