Mali osvrt na ožujak

Iako još nije završio, napraviti ćemo mali rezime ožujka, prvog proljetnog mjeseca. Već sami početak mjeseca nam je dao do znanja da nas marčane bure neće iznevjeriti. U mjesec smo ušli sa marčanom burom koja je malo uranila, ali su i ostale dvije zapuhale u pravilnim razmacima tako da su opravdale u potpunosti naša očekivanja. Do kraja mjeseca nas očekuje više južno vrijeme. Nakon maškaranih ludosti uslijedila je korizma pa su se svi malo primirili, a život je nastavio teći svojim svakodnevnim tokom. Pošto ovaj ožujak nećemo pamtiti kao jedan od kišovitijih, šparoge su krenule sramežljivo, no ipak ih ima, tako da se svaki dan mogu susresti berači koji češljaju krče u potrazi za ovim dragocjenim samoniklim izdankom. Sezona je i divljeg zelja, pa će se na stolovima onih koji znaju brati naći i ova povrtna poslastica iz prirode. Sramežljivo su počeli i neki radovi po Dragama, ali to ostavljamo za slijedeću temu. Do kraja mjeseca nas osim južine čeka i promjena vremena na ljetno, pa ćemo kraće spavati, ali ćemo imati više dnevnog svjetla za obavljanje aktivnosti. Vrijeme brzo prolazi, mjeseci se nizaju jedan za drugim, stoga prestajem pisati o ožujku i bacam se na svoj pijat šparoga. Dobar tek svima koji će večerati šparoge, a i onima koji neće.

7 comments to Mali osvrt na ožujak

 • admin

  Imam problema sa programom, pa ne radi komentiranje na članku “Na kavi sa predsjednikom” (da ne mislite da je cenzura u điru).
  Čim riješim problem, obavjestit ću vas da možete komentirati i ovaj članak.
  Hvala na razumijevanju.

 • draginja

  ideja je dobra a i ideja kao ideja nije skupa ali njeno ostvarenje je malo skuplje od ideje,ocito je dan sanjanje otvorenih ociju ide dosta dobro!sama staza nije toliki problem ali zastita vozaca od nesreca je jako skupa. Sa jedne i druge strane staze mora biti zastitni pojas,slama,pijesak ili mekana zemlja. Svaki karting kosta nekoliko tisuca,svi moraju imati negoruce zastitno odijelo,skoro ko oni za F1.
  Pratece obijekte kao sto su kafic, restoran , toalete,svlacionice,protupozarni obijekte. Od svega ovoga mi bi lako nasli ko ce otvoriti kafic pokraj ovakvog objekta.
  Samo bi tribali naci ko ce investirati 250 – 300 tisuca eura za karting stazu koja bi radila punom parom ,vijerujem u to, samo 2,5 mijeseca. Ideja je dobra ali u blizini Zagreba,Rijeke, Zadra ili nekog veceg grada. Mozda bi tribalo poceti za ludom stazom za motoriste jer oni vec imaju motore i odijela a tribalo bi im obezbijediti samo stazu za ludiranje. Triba samo jako puno zemlje i pijeska!

 • veza ZG

  Put jezera nije losa ideja, treba naci neku ravnu livadu, naravno vece povrsine i da nikom ne smeta……podrzavam ideju u svakom pogledu, no pitanje je sto drugi misle o tome, kao i sve ostalo sto je u planu za dobrobit Draga!! ps. pozdrav iz suncanog ZGa

  • Realnost

   Netriba to biti livada ravna ko staklo,u današnje vrime i sa tehnikon se to lako dobije.
   Mislim da bi to bila ponuda vise za naše turiste,a nenudemo li poboljsali ponudu neće nam turizam bas cvitati.

 • Realnost

  Pa mislim da bi najbolje bilo prema jezeru.
  Mislim da bi to bila super stvar za drage u svakon pogledu.

 • veza ZG

  A gdje bi bila tj. gdje bi je postavio ”
  Realnost”???…………

 • Realnost

  Nema komentara,sto se dogadja?fjaka?
  Da malo ti zivnete recite mi svoje mišljenje o karting stazi u Dragana.
  Sto zoka ka poglavar sela misli od tome?