Popis stanovništva – prilika za posao

Za Dragenet pripremio Magor

Podaci skinuti sa www.dzs.hr                                                                    

Evo za sve naše mještane koji su nezaposleni i želu nešto zaraditi prenosim dio podataka sa službene stranice Državnog zavoda za statistiku, vezano za popis stanovništva u travnju 2011. god.

Prijave za posao popisivača i kontrolora u Popisu 2011. prikupljat će se tijekom druge polovine veljače 2011. Svaka županija će za svoje područje organizirati prikupljanje prijava u ispostavama, odnosno popisnim centrima koji će biti osnovani za potrebe provođenja Popisa.
Županije, odnosno ispostave i popisni centri, sve će potrebne informacije o točnom vremenu i mjestu prijava za sudionike Popisa pravodobno objaviti preko Zavoda za zapošljavanje, lokalnih medija i internetske stranice Državnog zavoda za statistiku (www.dzs.hr).

Nakon obrade pristiglih prijava za posao popisivača i kontrolora u Popisu 2011., sve prijavljene osobe bit će pozvane tijekom prve polovine ožujka 2011. na ispunjavanje Upitnika za prijavu popisivača i kontrolora. Selekcija potencijalnih kandidata koji zadovoljavaju formalne uvjete (punoljetna osoba sa završenom barem srednjom školom) izvršit će se na temelju analize Upitnika za prijavu popisivača i kontrolora.

Za izabrani broj popisivača i kontrolora organizirat će se predavanja (obuka) na kojima će ih se upoznati s metodologijom i organizacijom Popisa 2011. Poduke kontrolora bit će organizirane u ispostavama od 21. do 24. ožujka 2011., dok će poduke popisivača biti organizirane u popisnim centrima od 28. do 31. ožujka 2011.

Nakon odslušanih predavanja svi će polaznici biti dužni pristupiti završnom testu, nakon čega će oni koji ga s uspjehom polože biti izabrani za popisivače odnosno kontrolore. Završni test bit će jedinstven za cijelu državu te će provjeravati razumijevanje metodologije s poduke na praktičnim primjerima.

Popisivač mora biti osoba sa završenom barem srednjom školom, čitkim rukopisom (koji će se provjeriti na temelju Upitnika za prijavu popisivača i kontrolora) te na kraju obuke mora uspješno položiti završni test za popisivače.

Bit će potrebno 13 tisuća popisivača, a prednost će imati nezaposleni.

Prosječna naknada iznosit će 3 i pol tisuće kuna, a popis stanovništva provest će se u razdoblju od 01.-28. travnja 2011. godine.

Sretno svima koji se namjeravaju prijaviti !

Magor

Komentiranje je zatvoreno.