Održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

DDK Drage

DDK Drage

Biogradsko Gradsko društvo Crvenog križa održalo je još jednu uspješnu akciju darivanja krvi koje provodi u svojih sedam aktiva. Tako je na red došla i druga ovogodišnja akcija darivanja u DDK Drage.

Akcija je održana u prostorijama mjesne osnovne škole, a odazvala su joj se 23 člana.

– Ovaj relativno mladi aktiv nakon svega tri godine rada broji 50 članova, a najveći broj čine mladi darivatelji, kazao je predsjednik aktiva Milan Stojanov, podsjetivši da su prije tri godine članovi Marko Rašin i Mladen Barišić pokrenuli akciju za osnivanje aktiva u Dragama.

– Do tada je bilo svega sedam darivatelja koji su krv davali u sklopu pakoštanskog aktiva, a samim tim morali i odlaziti u Pakoštane, što nije uvijek bilo jednostavno. Nakon inicijative ove dvojice darivatelja naš je aktiv zaživio u Dragama i danas s ponosom ističemo da on broji preko pedeset članova, a posebno smo ponosni što je među nama toliki broj mladih, kazao je Stojanov.

U ovoj drugoj po redu akciji krv su dali: Milan Stojanov, Marin Barešić, Melinda Barešić, Danijel Barešić, Damir Bunja, Tomislav Bunja, Nedjeljko Barešić, Sandra Barešić, Renato Barešić, Andrea Kazija, Perica Kazija, Danica Miškolc, Ivina Miškolc, Joško Stojanov, Dino Šarić, Marko Vidić, Branko Rosan, Valerija Rosan, Domagoj Barešić i Vice Vulin.

Nakon uspješno provedene akcije upriličen je domjenak za sve članove i sudionike, a uručeno je i nekoliko zahvalnica. Tako je za prvo darivanje krvi zahvalnicu dobio Nedjeljko Barešić, za pet darivanja krvi Tina Šarić te za deset darivanja krvi Perica Kazija. (www.zadarskilist.hr)

1 comment to Održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

  • admin

    Moram priznati da zadnje vrijeme i nisam baš u toku sa događajima u Dragama, pa mi je ujedno i žao što nisam i sam, kao već višekratni darivatelj krvi, mogao sudjelovati u ovoj hvale vrijednoj akciji. Čestitke organizaciji DDK Drage i svim darivateljima krvi.