Jedna s Velebita

Panorama Foto: Ivan Toman/crometeo.hr

Dok pomalo počinju prvi jesenski dani, evo jedna sa kraja lita, koju je član Crometeo tima slikao sa Svetog Brda, a odabrali smo je, jer se krajnje desno na slici vide Drage. Na slici je i jasno vidljivo da je Crnogorka sa vrhom Štandarac najviša u Ravnim Kotarima. Vide se i Velika Kurela, Arta…

U Dragama je trenutno sezona smokava na svome vrhuncu. Lise, tarace su pune smokava koje se suše, a vlasnici kotlova za pečenje rakije pomalo pripremaju svoje pogone za preradu. Ovih dana je padala i kiša, što je donekle omelo smokvare, ali zato maslinari zadovoljno trljaju rukama. Čini se, barem za sada, da ovu jesen kamenice i inox bačve neće ostati prazne.

Na društvenom planu još uvijek nemamo informacija o raspisivanju izbora za Mjesni odbor, ali čim nešto saznamo obavjestiti ćemo vas. Više kuloarski saznajemo da je bila i rasprava o izgradnji lučice i Dugovači, a glasovi govore o klasičnoj Dragarskoj situaciji, gdje je pola za, a pola protiv toga projekta. Vrijeme će pokazati da li će Drage ipak dobiti lučicu ili će i taj projekt pasti u vodu, kao i puno njih do sad.

Što se tiče turističke sezone, početak je bio lošiji, no mislim da će svi koji se bave turizmom (iako to možda  neće priznati) na kraju ipak biti zadovoljni. Neki kažu da nam je sezonu izvukla teška situacija u Grčkoj, ali rekli bi i zalaganje i rad svih koji su uključeni u to.

Ipak, malo po malo, sitnim infrastrukturnim projektima, i zalaganjam samih Dragara,   ide se naprijed, možda ne brzo kako bismo htjeli, ali ide.

1 comment to Jedna s Velebita

 • krijesnica

  Najlipše mi je bilo viditi, dok bi ujutro išla na posa, poslagane štandove naših domaćica što ujutro što naveče, pardon i našeg Tonka. Odavali su pravi dalmatinski ugođaj da bi ti sve zaigralo oko srca.
  Sa svakin od njih malo proćakulaš i pitaš kako ide biznis i nisan osjetila da je bilo ko od njih nezadovoljan.
  Od sveg ostalog najviše me fasciniralo njihovo umijeće komuniciranja sa gostima i virujem da su i oni ponili sa sobom dio ugođaja kojeg su osjetili tu uz naše vrijedne dragarke i dragare pogotovo kad u jutarnje sate budu ispijali naše domaće rakijice.
  Od svih njih najorginalnija je bila Jela i Davor u prezentiranju svojih apartmana (a to stvarno moram reći).
  Ne samo da im je ona opisivala lipotu i pogled svoje kuće već ih je i ubjeđivala, ako uzmu apartman u prvom redu do mora “zaboravit će hodati”.
  Turist bi se veselo nasmijali i na žalost otišli bliže moru, ako bi našli slobodan apartman.
  Bilo je veselo i zabavno lito, a još me više veseli što su naši dragari dobri bizmismeni kad imaju prilike za to i mislin da će i ovu jesen vrijedno raditi i slijedeće ljeto sve to uspješno unovčiti.
  Lipi pozdrav svima, a pogotovo našim “štandašima”