Zapalio se Baštijunski brig

BaštijunVozeći se jutros prema zapadu nailazimo na već poznati i neugodan prizor. Deponij na Baštijunu se zapalio. Visoke temperature i bura kumovale su očekivanoj pojavi u ovo doba godine. Gusti stup smrdljivog dima digao se visoko, a o intenzitetu govori i činjenica da se dim vidi i iz svemira. U prilogu se nalazi satelitska slika Eumetsat-a na kojoj je označen dim sa deponija. Dim je iz satelita vidljiv do polovice Jadrana, a pretpostavljamo da se smrad, nošen burom, osjeti i na talijanskoj obali. Jutros je ovom neugodnom pojavom najviše pogođena Crvena luka koja se je našla točno na putu burom nošenom dimu, te otoci biogradskog arhipelaga. Nadamo se da će vatrogasci brzo i uspješno staviti ovaj požar pod nadzor.

1 comment to Zapalio se Baštijunski brig

 • dragar

  Netko će reći da vidimo sve crno , možda , ali u stvarnosti je još gore!
  Nemaju li ti požari na Baštijunu slučajno neke veze sa traženjem dozvole za golfterene na tom mjestu. Uz pomoč tih požara će Država sanirati to odlagalište smeča i lakše dati dozvolu za te terene,ovo je već javna tajna! Tko ima najveće štete od požara na Bastijunu,Crvena Luka(tko njih j…,misle “oni”,”oni su i nama bili “problem”.Također velike štete ima i Pakoštane i Autokamp na jezeru. Bolje oni nego mi , misle oni koji će imati velike koristi od golfterena.
  Zanimljivo i znakovito je da oni koji ulažu najviše napora za dolazak golf terena imaju vrlo malo i nikakve štete od tih požara na Bastijunu.
  I na kraju najzanimljivije:cijeli biogradski kraj tj. turizam u ovom području će vjerovatno ipak imati koristi od golfterena , direktno ili indirektno!
  A do tada če se nastaviti sa svađama i optuživanjima tko je kriv za “požare”,tko je nadležan i tko ima pravo da organizira Krizni stožer za te požare!
  Golfteren je imati bolje nego odlagalište smeča ali to se može i bez požara , samo duže traje i skuplje je ! Odlagalište smeča negdje mora biti,Bastijun će otići a smeče će se odlagati na drugo odlagalište,organiziranije , urednije i bolje zastičeno!
  A ako prevedete sve ovo na Hrvatski onda budite sigurni da to znači da ćemo uskoro odvoz smeča plačati duplo više ako ne i još skuplje ! Napredak i boljitak ima svoju cijenu a tu cijenu će platiti “narod” , pučanstvo a ne Borci za golfterene!
  Uzdravlje svi !