Sa sjednice općinskog vijeća

Jučer je održana sjednica općinskog vijeća. Članak Slobodne Dalmacije donosimo u cijelosti.

Općina Pakoštane AG Barešiću dala založno pravo na zemljište kampa ‘Oaza mira’ za kredit od 1,5 milijuna eura

Zemljište u Dragama spremno za projekte


Većinom glasova vijećnika Općine Pakoštane (10 glasova HDZ-a za, 3 glasa HNS-a protiv i jedan glas HSS-a suzdržan), na sjednici Općinskog vijeća, usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnutku prava građenja na građevinskom zemljištu zvanom Torine Duboka vala u Dragama, u svrhu izgradnje autokampa prve kategorije, te dodatak ugovora o osnutku prava građenja.
U prijevodu, vijećnici su na prijedlog načelnika Milivoja Kurtova usvojili odluku prema kojoj će Općina Pakoštane dati tvrtki AG Barešić, vlasnika Ante Barešića, pravo upisa založnog prava na 40-ak tisuća kvadratnih metara zemljišta na kojemu se nalazi njegov kamp “Oaza mira”, u svrhu podizanja kredita od 1,5 milijuna eura za građenje dodatnih turističkih objekata u kampu.

Iako su HDZ-ovci, predvođeni Antom Vulinom, bili listom za takvu odluku, “jer se pomaže domaćem čoviku koji će zapošljavati ukupno 40-ak djelatnika”, odluci su se žestoko usprotivili HNS-ovci. Najglasniji je bio Eriden Livić, vijećnik iz Vrgade, koji je izazvao bijes HDZ-ove većine zatraživši skidanje te točke s dnevnog reda.

– Nismo protiv Ante Barešića niti uspjeha domaćih ljudi. Ali nejasni su kriteriji pod kojima se daje pravo zaduženja zemljišta kod banke, a nije ni potpuno jasno pravno stanje zemljišta oko kojega se vodio niz pravnih sporova s fizičkim osobama, a još se vodi i sa državom. Osim toga, znači li ovo da će ubuduće sličnu potporu ravnopravno dobiti i druge tvrtke, pa i oni gospodarstvenici kojima nije sklon načelnik Kurtov? – upitao je Livić, čije je opaske načelnik shvatio kao “hrvatski jal”.

Zeleno svjetlo Državnog odvjetništva
– Općina Pakoštane je 1999. godine raspisala natječaj za koncesiju toga zemljišta u Dragama, na koji se javila tvrtka AG Barešić i sinovi. Posao je sklopljen prije 10 godina, ali su u realizaciji projekta uslijedile brojne zapreke oko usvajanja detaljnog plana, te sudski sporovi s fizičkim osobama koji su svi dobiveni u korist Općine.

– Tek se sada stječu uvjeti za realizaciju projekta od kojega će koristi imati čitave Drage i općina Pakoštane. Od HBOR-a je zatražen kredit od 1,5 milijuna eura na 18 polugodišnjih rata i počekom od 1 godine, te kamatnom stopom od 2 posto.

– Barešić je založio svoju kuću i stan, a kada bi i pored toga došlo do neplaćanja kredita, zemljište ne bi došlo u pitanje jer bi kreditne obveze preuzela Općina i našla novoga koncesionara ili bi naša komunalna tvrtka preuzela vođenje kampa, a Barešić bi ostao bez svega – kazao je načelnik dodavši kako je dobio i očitovanje Državnog odvjetništva da je posao koji je Općina sklopila ispravan i da se može dati založno pravo.

Kurtov je na kraju naglasio kako će ugovor o kreditu prije upisa založnog prava biti verificiran na Općinskom vijeću. (www.slobodnadalmacija.hr)

Mišel Kalajžić/EPEHA
snimio Andrija Lučić/CROPIX

114 comments to Sa sjednice općinskog vijeća

 • pere

  Vidim da sad kažeš da nisi tija nikoga uvriditi ali ti si reka pravu stvar da su dragari čobani.Jesu kad dozvoljavaju da ih vrtite ka čobane i ponižavate ih može vas samo biti sram.A što ste vi to napravili za drage u zadnje vrime sami smo sve napravili doveli vodu i asvalt sa svojim novcem i sa dragarskim terenima koliko vi to ulažete u drage 3posto proračuna a koliko drage doprinosu u opčinski proračun.što je opčina napravila za drage ništa samo uzimlje i sad gleda kako če terene kraj igrališta da proda i stavi pare sebi u žep da zajebete dragarske branitelje kao i dosad ili če dobiti samo podobni koji su i do sada već puno toga dobili od terena do materijala za kuče ITD. I PRIJAŠNJE TERENE ŠTO STE PRODALI U DRAGAMA NISTE NIŠTA ULOŽILI U NAŠE MALO MISTO I MI MUČIMO I TRPIMO ZATO JESMO ČOBANI HVALA NA TOME MOŽDA SAD DRAGARI PROGLEDAJU I VIDE ŠTO NAM ŽELITE U BUDUČNOSTI LIPOGA

 • Evo i mene na ovu stranicu.Tek nedavno sam saznao za ovu stranicu.Nemam previše vrimena za kopjuter opće naravi ali ču se ubuduće više truditi.
  Najprije ispričavam se svima koji se na BILO KOJI NAĆIN nalaze uvrijeđenim zbog mog korištenja određenog pojma kako bi upozorio na određenu POJAVU ane ljude ili ne daj Bože misto.Nije mi na kraj pameti opravdati se za nešto što sam reka,iako je to ružan izraz,iako se onakva moja izjava potpuno zlorabi.Uobičajeno je kad si na suprotnoj strani nekog,po bilo kojoj osnovi, onda ne nastojiš razumiti i izvući pozitivno iz rečenoga nego izvućeš iz konteksta i predimenzioniraš negativnu konotaciju te izjave.
  Na samoj sjednici sam stvarno bio iznenađen da o ovome uopće triba previše raspravljati,osim se upoznati sa pravnovaljanim činjenicama te potom odlučiti po savjesti,znanju i odgovornosti vijećnika.Naravno i usput pohvaliti općinske službenike što su konačno odlučili pomoći nekom poduzetniku.
  Samoj sjednici prethodila su nika prije viđena agitiranja,nagovaranja,odgovaranja,pritisak na vijećnike i to uglavnom da se vijećnici negativno odrede na Odluku da se da mogučnost zaduživanja uz hipoteku na zemljište koje je u koncesiji.
  Općina je zamislila svoriti model,kad netko od domicilnih poduzetnika ima gospodarski program,od interesa za općinu ukupno,a uzeja je općinsko zemljište u koncesiju,omogučiti hipoteku na to zemljište,kako bi se projekt mogao okonćati te pustiti proizvode na tržište.Naime, teško je svima imati dovoljno vlastite hipoteke za veća ulaganja,pa stoga bi općina tila pomoći.To što se Ante Barešić prvi pojavio ćista je slučajnost,mogao je bilo tko drugi,ALI NIJE.Općinskom vijeću je oćiti bilo važno da je A.B. domicilni poduzetnik,brojne familje,odlučan raditi na interesantnom projektu od zajedničkog interesa A UZ DOVOLJNU ZAŠTITU OPĆINSKE IMOVINE ako posa pođe po nekom zluili kako ne bi tribalo.Po mom mišljenju velika većina vijećnika se ponijela vrlo odgovorno i odlućila podržati prijedlog stručnih službi općine i glasali ZA,u napose teškom gospodarskom trenutku.
  Stav Mjesnog odbora Drage,ako se dobro sijećam,je bija:”NE PROTIVIMO SE DAVANJU JAMSTVA ali kad je u pitanju A.B. onda baš i nismo za.Pa upravo to je politika a ne struka i znanje.Sad bi triba referendum.Ne slažem se.Vijećnici imaju dovoljno znanja i nadležnosti za izglasavanje ,u životu poznate i u biti jednostavne odluke.Vijećnici moraju i trebaju slušati svoje građane,izvući pozitivu iz toga te odlućiti po svojoj savjesti i po zakonu.Kad je zadnji put bija referendum.Sigurno kad ste odlučivali o lokaciji za izgradnju Crkve ili igrališta ili Spomenika palim patrizanima ili o odricanju od imena Mira Barešića.Spomenuti referendum je “SMOKVIN LIST” što pokriva lošiji izraz politike zasnovan na osobnim netrpeljivostima i inata.Znaći važan je mjesni odbor i referendum, a što će nam onda i općina i vijeće i izbori itd.Malo sutra,ali ako i dođe to sutra nek je sa srićom,mene tu neće biti.
  U svojoj raspravi sam takove stavove-DA ALI NE-tija oznaćiti kao obično čobanstvo koje je godinama Dragama donosilo samo loše stvari,Na žalost da se vrime može vratiti ne bi ponovio isto jer je to stvarno loš izraz i s njim se može manipulirati,krivo shvaćeno,niti sam tija ikog uvriditi,niti tako mislim,niti se tako ponašam.Ža mi je najviše zbog onih koji me smatraju svojim i bogami neznam kako ču im prid oći.Sada bi to nazva lošim i pokvarenim politikanstvom zaokruženim osobnim nevaljanim interesima,kojima ništa nije sveto a koriste svete rići.
  Za sada ,uz zahvalu onima koji su pokrenuli ovu stranicu,želim ija postaviti nekoliko pitanja pa o njima možemo ubuduće prićati.Zašto smo mi svi skupa toliko nezadovoljni sada?Što smo to imali prije,štosmo u zadnjih 100 godina izgradili a sada ne radimo?Što smo to imali prije a sada nemamo?I najvažnije KAKO DALJE NAPRID? Ja o tome drugi put.Ante Vulin Puntarkin.

  • cin-cin zvoni ovan

   Sve si rekao i i samo mi jedan detalj ne valja u općinskoj vijećnici ne visi više slika od našeg dragarskog heroja i općina radi fešte na dan njegove pogibije mislim da nemaš pravo moralno uopće spomenuti njegovo ime bivši partijašu .
   Trebao si se izviniti svim Dragarima za te riči sa kad si osijetio da su tvoje riči zapekle sad pokušavaš nametnuti da netko izvlači iz konteksta kontekst je jasan kao i cijele tvoje stranke uzm danas uzmi sutra malo mi je oću još i na kraju kad zagusti zakleti se u domoljublje .
   Tražite svoje srce desnom rukom a nemožete ga naći jer ga nemate a lijevu zavlačite u pošte banke skverove i to se preslikava u našoj općini samo pratite svoje stranačke velike bosove koji vas nažalost više ne pokrivaju i polako svakim danom sve više se nazire kostur vaših monstruoznih planova kojeste krojili sve ove godine misleći da ste gospodari neba i zemlje da Gospodine Ante očito vam je Franjo Tuđman inspiracija KAD JE REKO STOKA SITNOG ZUBA.

 • abc

  ako ćes pristojnije da kažem, nisi glup nego ti je, ma što god tija postići, TAKTIKA LOŠA DO BOLA

 • abc

  Dragaru, glup si ko top

  to ču dokazati sa samo 2 argumenta:

  1. Toliko si puno prića da si izgubija kredibilitet kod svih. Vidis da te svi ignoriraju i pljucaju.

  2. Moga bi nagrbusiti zbog svega izrećenog.

  I na kraju te ja pitam, što si dobija sa svime time

 • abc

  123, 123, proba

 • Anonimno

  EVO DA SE JA NADOVEZEM MALO NA OVU TEMU ILI BOLJE RECENO DA KAZEM NESTO DRAGARU.
  DRAGI MOJ POSTENI I SVEZNAJUCI DRAGARU,ILI IMAS PROBLEMA SA PAMCENJEN ILI SE PRAVIS POKVARENIJI NEGO STO JESI;
  1)OVAKO SI NESTO NAPISA U JEDOJ OD SILNIH SVOJI BAJKI:”NISAM VIDIO NI AG-E NI SINOVE MU NA VECERI U ASa MEDJU POSTENIM DRAGARIMA”.NE CITIRAM TE DOSLOVNO VEC JE TAKO NEKAKO PISALO A ODNOSI SE NA SNIMANJE EMISIJE -MOJE SKITNJE- TV.VOX.
  ZA TEBE I TVOJE RAZMISLJENJE SVI KOJI TI SE NISU PRIDRUZILI U TIM KLEVETAMA I LAZIMA SU PLACENICI OD AGe I ODVJETNICI.
  2)MENE A PREPOSTAVLJAM I JOS NJIH PODOSTA ZANIMA ODGOVOR NA VEC TI POSTAVLJENO PITANJE OD NEKOGA TU.A PITANJE JE GLASILO:STO SI TI NAPRAVIO ZA DRAGE I DRAGARE?
  DOBRO TI JE REKA TAJ DA IZBJEGAVAS ODGOVORE NA NEKA PITANJA.
  TI NISI COBAN VEC OBICAN BRAV!
  IMAS U PEVECA RASPRODAJU METARA PA KUPI IH NEKOLIKO I IDI MIRITI PO KAMPU A DRAGENET OSTAVI KULTURNOM SVITU KOJI IMA NEKE IDEJE A NE KAO TI PREGRSTE MRŽNJE.
  NIJE TI VISE ZANIMLJIVA GRADNJA SVECENIKOVE KUCE NEGO KAMP A ZA KOJI DAN MOZDA TI BUDE ONO STO AG VECERIVA.
  NEBI SE SMIJA BUNITI NA ONO IZJAVU OD AGe KAKO CE TE NAISTI JAJA JER SI SAM REKAO KAKO JE ON OD NJIH PAMETAN,MOZDA TI BUDES JOS PAMETNIJI AKO IH POCMES JESTI!
  USKORO SE BLIZE IZBORI PA SE KANDIDIRAJ ZA PRESJEDNIKA MO MOZDA BUDE SRECE NA OVIM IZBORIMA……

  PISEM TI VELIKM SLOVIMA JER NE VIDIS DOBRO PITANJA I IZJAVE OD DRUGIH KOJI NISU PUNI MRZNJE POPUT TEBE!!!

 • javna rasvjeta

  Kad tad čemo se sresti viruj mi pa čemo viditi koje ovca a ko čoban,samo ti nastavi u svom stilu ali ti ponavljam ko se zadnji smije najslađe se smije.

 • javna rasvjeta

  Jako dobro sam situiran,a i imam osobnu kulturu da ne optužujem bez argumenata,dok se ti s tim ne možeš pohvaliti.A što se tiče tih tvojih zubi uskoro če ti se otupiti na radost svih ljudi koje si proziva i s tim im nanosija teške uvride bez argumenata!!!

  • dragar

   Pa kad imaš osobnu kulturu reci svom Gazdi da “svoje stado” može nazivati
   čobanima ali ne i sve dragare ili se misliš izviniti u njegovo ime!
   PS.Odgovor usput i za onog drugoga . Da , na Internetu se može nači puno
   toga pa čak i viditi di se nalaze pojedine katastarske čestice,izgradeni
   objekti itd.,,
   Vidiš omjer u kantunu i izračunaš. Vrlo jednostavno . Ali za pojedince čiji je glavni
   posa iči na glasovanje i dizati ruku kad Gazda kaže , to je malo poteško i komplicirano! Uzdravlje !

 • mister no

  počeću se bojati otvarati paštetu zbog dragara ko što se mesić boja od kosorice.
  ali mislin da bi on prije moga iskoćiti iz goveđeg gulaša.
  jeli ti sebe čitaš?
  čitaš ono što pišeš????

  kažeš ag-u kako sve zapisano ostaje tu.valjda si zaboravija koliko si ga proziva za lopovluk,pa ćak mu i sinove spominja….
  ma kako te uopče više nije sram?!
  tražiš odgovore na kojekava pitanja a tebi je do sad bilo tu postavljeno x pitanja ne sićan se da si odgovara,možda jesi na ona koja ti odgovaraju.
  postavija san ti nedavno pitanja a pošto nisi odgovorija evo ga ponovo-ŠTO SI TI DOBROGA NAPRAVIJA ZA DRAGE I DRAGARA???? odgovori na ovo pitanje bez da spominješ ag-e i njegovo firmu….
  a sve one optužbe argumentiraj i skiniću ti kapu,pa čak predložiti da se nazove koja ulica u dragama po tebi ili nova škola kad ju naprave.
  ma čoviće tebi je ag-e životna okupacija a pričanje gluposti i sijanje mržnje duhovna hrana.
  na internen ideš gledati kvadraturu campa,alo!!!
  to je već bolest!
  da toliko toga znan ko i ti i da san tako siguran odavna bi ag-e i sve lopove prijavija mjerodavnin institucijama nadležnim za lopovluk.
  aj uživaj u nedilji i manje se opterećivaj ag-om da nedobiš ćir na želucu i izgubiš erekciju,uvati se svog posla i dvora….
  i napiši nešto o tom svom poštenju!

  • dragar

   Kao prvo sinove i obitelj od Ag nisam prozivao-prva laž danas sa tvoje strane,pazi nedilja je!
   Kao drugo mislim da Ante i nije tako nesposoban da razgovaram sa njegovim advokatima,braniš ga pa je oćito da i tebe srbi kad spominjem neke stvari!
   Znas ono,kuja laje zbog sebe a ne zbog sela!
   Ali to je tvoj problem a ne moj,poćeši se onda i sam!

 • javna rasvjeta

  E moj takozvani ili samozvani dragaru dajem ti na znanje ko se zadji smije najslađe se smije?!! Volia bi viditi tvoju dražesnu facu nego…,ti si velika zločestoča uuuuuuuuuu,ti si tama.

  • dragar

   Je li ti to meni pritiš Javna ….,kakva nam je javna rasvjeta i što se sve plača kao navodna javna rasvjeta nije ni čudo što sam ti ja uuuuuuuuuuuuu ili tama po tebi! e pa da znaš javna ili javni ….. da ja nisam javna kao i ti a nisam to nikad ni bio , jer ja imam svoje Ja ,svoju osobnost,privatnost i ponos, tebi na znanje i ravnanje! Nego reci ti meni JAVNI ,-A koliko zaradiš po svakom komentaru o meni! Priznaj!
   I hvala administratoru za ovaj lipi Avatar,prikladan je ,jer netko mora dragarskim pojedincima ( takozvanim dragarskim dobročiniteljima i borcima za dragarski prosperitet )pokazati i zube ,bar na ovaj način! A tvoj Avatar ima izgled bezličnosti , sliči na tebe i pokazuje tvoju osobnost! Svaka čast,čestitam!

  • admin

   Avatar dodjeljuje program automatski na temelju e-mail adrese s kojom se prijavljujete za komentiranje. Prominite li e-mail za prijavu, minja se i sličica. Tako je Dragar ispa slučajno ovaj grizući, nije moja direktna zasluga.
   Na http://www.gravatar.com možete upisati svoj e-mail i dodati sličicu po želji, a kasnije na svakom forumu i blogu za prijavu komentiranja, ako upišete taj isti e-mail, pojavit će van se ta sličica.

  • dragar

   Nemoj se ljutiti admin-e ,znam da to ide automatski i da ti sam ne biraš. Nisam mislio ništa lose o tebi ili avatarima. Odijelo ali i lice ne čini čovjeka!
   Jako stara izreka! Pozdrav !

 • baba roga

  Dragaru što si se toliko usparipa.Pun si informacija mora da si blizu ovih gori na slici.Što ne govoriš tamo di triba a ne tu pucaš u prazno.Možda se bojiš za kakvu foteljicu.

 • dragar

  To je ciena koja se plača ako netko želi za malo kuna ili mukte dobiti koncesiju uz more ili po Dragama,želiš li koncesiju ili posa diži ruku kad ti ja kažem a ako ti kažem nešto pogrdno,tvoje je da čutis i glasaš po uputama ili si protiv nas,sriča za nas koji nismo na vlasti da nema Golog otoka!! Prije bi dobija u najmanju ruku po rebrima ako nešto kažeš a sad moraš biti uz nas ili čes biti protiv nas a onda se pazi!
  PS. Bez brige AG dobiti čes odgovor na onih 80 000 m kvadratnih i prije nego ti meni odgovoriš baren na koliko metara kvadratinih imaš “besplatnu “koncesiju a koliko ustvari koristiš. Zar misliš da ja mislim da će Opčina onaj teren zapadno , ozdol tebe ili zapadno od Tunjare nekom drugom dati. Možda koncesionarima ,to su oni što dižu ruke za onoga koji im je rekao da su čobani! I molim te prestani prititi sa advokatima itd. A i onaj Miro nekome priti samo ne znam kome , nama pojedincima ili samom AG ! Ne bojim ga se ja a mislim ni AG ni ova druga dva-tri gospodina!
  A sramiti se i stiditi se mogu samo ljudi koji imaju svist i obraz, ne svi!

  Ovo si reka AG:….Bilo bi dobro kad bi ljudi iznosili činjenice i s činjenicama podkrepljivali svoja izlaganja a ne blatili. Pa gospodine Ante odgovori baren na ova dva od tri postavljena pitanja….!

  I ovo si reka Ante:…dragaru samo da znaš da ću te jednog lipog dana naisti jaja da će ti se zgadit za cili život,pa ćeš onda……

  Viruj mi da nisam gucao puno jaja sa Kokin grada jer sam ih mora kupovati! Dakle još jednom: prestani prititi meni i drugima jer ovo sve što napišemo stoji pohranjeno i može se i dogodine ćitati!

 • gle sad mene

  da mi je samo znati ko se to koristi sadržajima kampa osim gostiju kampa??????? da li se zaboravilo da je kupanje na plaži torine par godina bilo zabranjeno jer nitko nije moga tamo uči da se ne ometaju gosti a drugog puta nije bilo. pa se put napravija i sve je bilo u redu ???? ali sad opet puta nema, jer znamo zašto ako neko ne zna neka ode pa vidi……za jedan kvadrat zemlju u kampu u osjeku se može kupiti 10 kvadrata zemlje??????????? BUDALE neko vas nazove čobanima a vi umisto da obranite svoje misto vi šutite kako čete se javiti za nešto što bude bitno za selo, kako čemo napredovati kad imamo mutavce za predstavnike u Općini. SRAM VAS BILO prvo se sramite prid svojon dicon kojoj če danas sutra neko reči di su im očevi bili i što su radaili i napravili NIŠTA… kako im možete u oči pogledati kad dođete kući STIDITE SE……

  • baba roga

   Nemoj sve stavljati u istu košaru drugo vijeće svi idite slušati ima onih koji ne dižu ruke po diktatu a dragari su.

 • Drugarica

  Poštovani g. Ante, veselim se kupanju na vašem bazenu!
  Držim vam fige da budete dosljedni i uspješni u vašim poslovnim ciljevima.
  Drago mi je što mene a i ostale preko ove stranice informirate o vašim planovima.Usput čestitke na prinovi u obitelji!

  Dragi Zorane, fala na odgovoru vezano za stav MO.
  Jako cijenim tvoj trud da postignemo jednu kulturnu i konstruktivnu atmosferu na stranici.Volila bi kad bi nas i češće izvještavao o događanjima u općini.

  Dragaru, baš ti dobro stoji ovaj tvoj avatar (slikica kraj komentara).
  Daj se konačno nauči pristojno pisati i kontrolirati tvoje emocije.
  Nije da ne želim slušati tvoje mišljenje, jer svako je mišljenje vridno čuti,
  ali tako me zamara koliko frustracije i bisa stoji iza tvojih rići.
  Zar ti nije jasno da dok se tako nekontrolirano ponašaš ,tvoje mišljenje gubi na vridnosti.

  I na kraju pitanje svim Dragarima: što vi mislite je li bi bilo lipo poći na AG-ov bazen na jedno kupanje, malo se opustiti i možda razmisliti što bi mi mogli ponuditi tim strancima koji će boraviti u kampu pa da i mi zaradimo koju kunu?
  Ja mislim da je najlakše zaraditi koju kunu kad se ima kome prodati!

  Pozdrav svima!

  • baba roga

   Ha,ha ha drugarice baš si me nasmijala.Samo se ti nadaj kupanju na bazenu.

 • AG

  Svima onima koji misle da je Opčina Pakoštane postupila loše sa odlukom o davanju mogučnosti za založno pravo nek zovnu grad Osjek,zašto ovo kažem upravo sam glededao tv osjek i gradonačelnik osjeka i njegovo tjelo daje takve mogućnosti pa i druge sredine čak neki prodaju po povoljnim uvjetima,samo da se zna da tu nema ničeg čudnog,a najmanje kriminala a o kriminalu pričaju možda oni koji se time bave.Zovite grad osijek pa prinesite to na dragenet nek se zna a ZNA SE!

 • dragar

  Dragarima je potrebno da poćnu voliti drage i da budu složni i ponosni ali da nam bude jasno da to neće nikome uspiti nego samo nama samima, samo ako želimo!
  Ali dok se radi ovako,ništa od toga! Kad jedan može dobit desetke tisuča metara mukte zašto ne i drugi i tako nikada kraja! Npr. o ovom pitanju ste se tribali sastati svi zajedno,dragarski vječnici, i odlučiti što če te rešči na OV ! Ali nažalost vi sami pokušavate mudrovati svaki za sebe i gledati sto če te usičariti! Ne morate nijekati kad je tako,da li ima netko tko to ne zna u Dragama! Da sam ja rekao da su dragari čobani stavili bi te me na križ ali to je rekao Gazda HDZ-a,samo što mu se niste zahvalili i izglancali postole! Bar da ste tražili da se to stavi u novine i da ste tražili javnu ispirku! Sad ču morati govoriti da sam dragar ali ne i čoban kako je rečeno mojim vječnicima! Blago selu koje nema takve vječnike!
  Tako je bilo i prije: Istina pogađa najjače!
  Kada če se škola graditi kod igrališta,mazete oči dragarima,mislim na vječnike i Opčinu ili bolje rečeno HDZ! E dragari,dragari,blago nama kad smo kao Dudek!
  Udri sad po meni, ja nisam u HDZ,kunem se!

 • AG

  dragaru samo da znaš da ću te jednog lipog dana naisti jaja da će ti se zgadit za cili život,pa ćeš onda znati puno više laži.Tada ćeš znati i na googlu izračunati kvadraturu puno bolje nego ovako gladan.Od porta priko kampa i krajne zaglavi pa do dugovači nema 80000 m2.Laži di ručaju ne većerava pa se ja ne tribam braniti od nikoga a pogotovo o tvom mišljenju.Da si pravi i pošten muškarac predstavio bi se punim imenom i prezimenom i govorio s argumentima o svim temama.Ja ne vidim pravih prijedloga kako bi tribalo izgledati misto već samo baljuzgaš o ag-u valjda me i sanjaš pa uživaj u tome,ja u nečem tebi stranom a to je napredak i samo napredak i rezultati su tu a tvoji?

 • mister no

  admineeee,baci temu od sexsu jer mi se ševi!
  ne čitaju mi se ovi balini….

  kad vidin kako se tu pojedinci sa fakulteton izražavaju tako mi je drago što ga ja nisan završija….

  izgleda da knjiga uništava mozak i primozak više od grasa….
  gras je zakon!

 • AG

  Poštovani adminu ako si postavio pitanje meni,pa to se podrazumjeva jer sam to već i naveo kako će se dragari moči baviti među inim i zimskim turizmom.Taj objekat će biti dostupan svima neovisno odakle dolazili,ako niste znali da se zadnje dvije godine koriste tenis igrališta turisti iz draga kao i dragari (kazije)to navodim samo da se zna da nikom nije ništa zabranjeno ako će se vladati po pravilima kampa.Sve druge priće padaju u vodu.

  • admin

   Je, pitanje je bilo za Vas. Ja se već duže vrimena pripreman na Višnjik posli posla na kupanje u bazen sa ženon i malin, ali kad dođe 5-6 ura popodne, više ti se ništa ne da, a imaš još 40 km vozit do kuće. A kad bi sve ovo ima par koraka od kuće, to bi stvarno bilo fantastično.

 • dragar

  Hvala Zorana i u ime drugih! Sam tekst koji si proćitao nije loš!
  O vrijeđanju Zorane,nisam ja rekao da su Dragari čobani,reci mi ti tko je to rekao iako ja znam!Da i drugi čuju , imaju pravo na to jer znaš ja sam prevarant i meni ne viruju! Pozdrav i želim ti puno više rezultata nego do sada!

  • zoran

   Gospodin Ante Vulin je rekao da smo dragarski čobani i to ne govori ništa o nami već o onom tko to kaže a u mojoj glavi to zvuči da smo nesložni i zato još jednom ponavljam prijeko nam je potrebna malo uljuđenija komunikacija i sloga konstruktivan razgovor o svemu i sa svima ako postoje dva pola nemože se naprijed treba postojati razlike i to nije sporno al bez mržnje.

 • dragar

  Nisan znao da si tu pa da ti postavim pitanje!
  Koliko si kvadratnih metara dobio,da se ne uvridiš, unajmio od Opčine!
  Koliko moraš godišnje plačati za to!
  A koliko kvadratnih metara koristiš! Naime ja sam siguran da koristiš puno više kvadratnih metara Opčinskog terena a da ne plačas a sa tim zakidaš i Opčinu i Drage!
  Nemoj zaboraviti ubrojiti igrališta i parking!
  Možda če nakon tvojih odgovora ljudi imati manje razloga da govore loše o tebi!
  Molim istinu gospodine Ante jer več znam detalje!
  Očekujem odgovor,do tada pozdrav!
  PS. Da li si čuo kad je Gazda ZNASE rekao da su Dragari čobani?

 • zoran

  Evo draga drugarice da ti kažem što je Mo Drage rekao na ovu temu!!!!!

  Ovom izjavom mi dolje potisani članovi Mo Drage obavještavamo gosp. Načelnika i predsjednika vijeća da se ne protivimo da Općina Pakoštane daje kreditna jamstva
  gospodarstvenicima iz naše Općine.
  Mi želimo da se donese odluka na vijeću kako bi i drugi poslovni subjekti naše Općine mogli dobiti ista takva jamstva od Općine kad im poslovne banke odbiju dati kredit i traže dodatna jamstva .
  Tom odlukom bi se svi doveli u ravnopravan položaj i jamstva se nebi davala po plitičkoj liniji.
  Ako općinski Vijećnici ne žele donijeti takvu odluku onda se mi protivimo izdavanju takvih garancija i tražimo da se prije takvih odluka raspiše referendum u mijestu u kojem se daje garancija sa Općinskom imovinom , pa neka se mještani tog mjesta odluče što žele sa svojom imovinom.
  Mi smo mišljenja kako jedino oni imaju pravo odlučivati o tako važnim stvarima jer sve drugo dovesti će do još većih podijela u mijestu Drage a i u cijeloj Općini Pakoštane .

  M.O DRAGE

  Eto to je bio stav Mjesnog odbora Drage i svi oni koji se skrivaju na ovoj stranici a pogotovo ako vrijeđaju i omalovažavaju bilo koga ne pridonose zdravoj klimi niti žele pomoći ovom mjestu.

 • admin

  Da li se planira da sadržaji koje ste naveli budu dostupni generalnom građanstvu, tj. mogu li planirati da, za dvije godine, popodne provedem plivajući u bazenu, a nakon ugodne saune bacim i koju partiju kuglanja i popijem piće u lokalu u kuglani zajedno sa prijateljima iz Draga i okolice. Naravno za sve svoje hedonističke užitke uredno ću platiti po cjeniku 🙂

 • dragar

  A naš Zoran čitao stav MO Drage na zadnjem O.V. ,, to je njegov odgovor na pitanje mene i drugarice o stavu MO… A ja se več jadan poboja da Zoran zna govoriti a on čitao! Znači li to Zorane da priznaješ da su Dragari čobani! Zorane , stvarno nemam ništa protiv tebe i nemam loše mišljenje o tebi ali čitati znaju svi u Dragama ali ti moraš znati govoriti,ponekad povisiti glas,tražiti,upotribiti sva moguča zakonska sredsatva!

  G. bunestra nisam u Slobodnoj Dalmaciji pročitao da je glavni HDZ ZNASE nazvao dragare čobanima,pa zar i taj glavni HDZ-ov čoban nije porijeklom dragar,možda je i AG isto čoban po A. Vulinu!
  Ovo kažem jer se pozivaš na pisanje u SD,prave novine,prodane !
  Ali na kraju krajeva čoban je časan zanat!
  Drago mi je da malo istine kažu i drugi! Zahvaljujem im za to u ime Draga!
  Virujem da ti nije lako Zorane kad dosta njih radi protiv tebe i Draga ali je veči problem da ti i večina dragara ne želite to vidite i ne borite se protiv toga!
  Možda da u pomoč pozoveš dragovoljce Domovinskoga rata, u Dragama ih ima priko 30-tak a po HDZ-u smo mi čobani! Zar ne vidite da Drage ide u propast!

  • zoran

   Dragi prijatelju ja sam čitoa stav mjesnog odbora koji sam na sjednici priložio u zapisnik i ako te zanima dođi na vijeće i slušaj pa onda reci .
   Taj stav nisam donio ja sam već većina članova Mjesnog odbora i nevidim nikakav problem što sam čitao dokument sa pečatom mjesnog odbora .
   Da ti odmah kažem da je ova odluka donijeta većinom glasova i to je demokracija to što ti i bilo tko misli da će nešto poći ili ne poći po zlu ostavimo vremenu koje brzo curi ,ja kao i svima želim uspijeh a ako već optužuješ onda imas institucije kojim možes odnijeti dokaze i oni će raditi bez brige budi.
   Jer sve odluke na vijeću su legalne jer je narod glasao za tu većinu i dao im jamstvo da odlučuju dakle ako i odemo u propast mi smo se sami tj većina upropastila.

 • AG

  Bog svima! Pozdravljam sve dragenetaše kako one koji sudjeluju aktivno tako i one pasivne.Poseban pozdrav dragaru i uz preporuku da skuplja dokumentaciju o mom kriminalu i lopovluku jer će mu trbati.Moram konstatirati da mi je žao što nemam takvu pamet i hrabrost pa dibi mi bio kraj.Volio bih kad bi dragar bar 1% rekao istinu već bi bila drugačija klima i diskusija.Bilo bi dobro kad bi ljudi iznosili činjenice i s činjenicama podkrepljivali svoja izlaganja a ne blatili.Izgleda da ova stranica ne ispunjava ono zbog čega je i napravljena jer nema pametnih prijedloga za budučnost našeg mista,pa kad čitate ovu stranicu onda očito odgovara ona konstatacija koja je navodno izrećena na vijeću.Predlažem adminu da napravi jednu stranicu gdje če moči pojedinci blatiti moju malenkost a da ova stranica bude rezervirana za ono zašto je i predviđena.Naves ću nekoliko argumenata na ovu gore navedenu temu oko davanja mogučnosti zaduženja sa strane Opčine.Samo da se zna za sva vremena da zemljište na kojem se nalazi auto kamp oaza mira je u vlasništvu Opčine Pakoštane,a da je tvrtka AG BAREŠIĆ & SINOVI d.o.o iz draga u posjedu,što će reći da sve izgrađeno u kampu je vlasništvo Opčine Pakoštane.Baš se pitam tko je ugrožen u ovom slučaju!Molio bih sve ove koji propagiraju drugačije da iziđu s argumentima ili je problem AG i njegov uspjeh bar za sada što mnogima nije drago ja ih zaista sažaljevam.Isto tako pitam ove mudrace gdje če ovo pobiči što je u kampu,od slijedeče godine dragari će se moči baviti i zimskim turizmom zahvaljujući ovoj investiciji.Dragi Dragari gradi se tamo restoran,wellnes,fitness,masaža,kuglana i 25metarski bazen.Tu će biti stalno zaposlenih 20 osoba i još toliko sezonski,molim ove koji iznose neistine da objave javno što su oni napravili u životu.Vjerovatno i neznaju što znači osigurati jednu plaću a kamo li ovoliko koliko osigurava tvrka AG BAREŠIĆ & SINOVI. bog svima

 • pere

  Evo i mene napokon nisam dugo bija vidim da se rasprava dobrim razvukla.Ja bi tija reci da sam bija na opčinskom vječu i da kažem nešto.Najžalosnije je na tom vječu bilo kad je presednik HDZ-a gospodin ante vulin zvan putarka reka da su DRAGARI U ZADNJIH 100 GODINA BILI I OSTALI ČOBANI. A nasi vječnici iz draga su mučali kako ih je lipo počastija i još glasali kako je on naredija pa po tome izgleda da nismo ništa više od ČOBANA.

 • bunestra

  Baš mene briga jel se netko zove Ag-e, Šime, Stipe… ili kako već, u kojoj je stranci koliki je Hrvat, meni je bitno da se radi i gradi i da svi bolje živimo, da nam mladost ne visi po cili dan u kafićima, da se žene i stvaraju obitelj najveću vrijednost ove nam ispaćene i opljačkane domovine.
  Ništa ne padne s neba za sve se triba promučiti.
  Svi oni koji su nepošteno ili protuzakonito stekli bogastvo kad tad će platiti ceh.
  Politika kao politika oduvik je i bila politika i zauvijek će ostati politika, ma što kod mi mislili i pričali o tome.

 • dragar

  Prvo: Izvinjavam se poštenim i dobrim opčinskim vječnicima koji rade za dobrobit Draga a i za dobrobit i prosperitet same Opčine! Nije mi bila namira da vas sve uvridim,izletilo mi je jer me Anonymous naljutio iznoseči neistinu!
  Pozdrav!
  Drugo:Naravno bunestro da če Opčina pomoči svima u ovim vrimenima,to je jasno kao 2+2=5. Pa pomogli su A-i,G-i i sinovima. Pa i tebi če pomoči,poslati če ti inspektora ovo lito da ti pomogne sa administracijom, neče valjda ovima što su glasali za ZNASE!
  Jadan Ante zauzeo je terena u večoj vridnosti nego cile Drage,još samo da mu ti daš ono kod igrališta. Ti mu mozeš dozvoliti da krade tvoj dio Draga a mi ne moramo ili da!

 • bunestra

  Admine ove babe su stvarno poludile surfaju li surfaju, nemoš od nji doći na stranicu “drageneta”, kada je žderu ili nam nešto žele poručiti…?!
  Ako neko ima osobno problema sa bilo kojim susjedom ili bili kojim mještaninom Draga to je problem “osobne prirode”.
  Podržavam i podržavaću svaku osobu koja ima ambicije na poslovnom planu i na onom privatnom, sve dok se radi u okvirima zakona, a pogotovo ako ta poduzetna osoba želi zapošljavati ljude.
  Zar vi ne pratite vijesti da je svakin danom sve više nezaposleni i očajni ljudi.
  Iz članka koji je izašao u Slobodnoj Dalmaciji ne vidim ništa protuzakonitog, a valjda vijećnici koji su bili na sjednici, su imali sve papire u rukama i znaju čitati.
  Također smatram da bilo tko izađe sa nekim dobrim poduzetnim planom i podnese to na Vijeću općine Pakoštane da će biti podržan, pogotovo u ovim kriznim vremenima.
  Nema nam smisla vraćati se unatrag, jer ćemo ići još više unatrag, okrenimo se budućnosti i probajmo graditi bolje sutra za našu starost i našu budućnost.
  Čestitke svim maturantima koji su prošli na ispitima!

 • sunshine;)

  malo su mi ruke zazeble pa nemogu pisati,uglavnom znači li to da će ugnjetavati mene i moje on i njegova braća dok je Milivoj Kurtov na vlasti

 • sunshine;)

  ako gospodina AG štiti općina Pakostane znači li to da će me ugnjetavati dok je

 • dragar

  Nije ni čudo da si opčinski viječnik kad toliko izmišljaš i zavaravaš dragare!

 • dragar

  Anonymouse lažeš kao obično pseto i to ti nije prvi put,ovo što ti navodis da sam ja napisao je najobičnija gnjusna laž,dakle izvini se ili si običan lažov a lagati nečemo na Dragenet-u! ****jednom je tu “dragar”napisa kako se zna čiji su kamioni bacali onaj otpad kod igrališta pritome aludirajući na ag-e.

  Pozdrav svima a lažovi mogu iči odkuda su i dosli!

 • Drugarica

  Zorane molim te jeli nam možeš reći koji je bija stav MO Draga?
  Ako to nije neka tajna mislim da bi mnoge Dragare zanimalo.

 • Anonimno

  i ja se slažen ko drugarica sa bunestron!
  pojedinci se tu jave da bi pljucali po ag-u.
  napričaju se gluposti i kad vide da nemaju podršku većine nestanu.
  fala bogu da ta većina ne razmišlja poput najpoštenijeg “dragara”.

  zar nisu kriminal oni balkoni koji u dolaškoj strše na cestu?
  one puste boe po uvali u dugovaći?
  lućicu i da ne spominjem….
  zašto se netko ne siti pisati i reći o tome?!
  valjda jer ne radi ag-e niti je njegovo.
  jednom je tu “dragar”napisa kako se zna čiji su kamioni bacali onaj otpad kod igrališta pritome aludirajući na ag-e.
  ali dragar ne zna dok je ag bija presjednik mo draga da je tamo bila zabrana bacanja i čak je bilo ograđeno nekakvom trakom.
  dragaru,možeš to provjeriti kod komunalnog opčinskog redara ko sve svoje ostale priče koji si tu iznija onda nekoga napadati za nešto,ali ne napadati kako si tu već prijaviti mjerodavnin institucijama.
  prijavija bi ti to sve odavna da nisi gori od ag-e!
  netko je napisa kako bi mjesni odbor moga osnovati tvrtku ili sl.ako ag propadne da drage uzmu kamp na upravljanje….
  taj mjesni odbor nije sposoban u 4 god. organizirati javni skup kamoli što drugo.

  -opčinski viječnik-

 • Drugarica

  Bunestro, apsolutno se slažen s tebon!

 • #draginja#

  Možda je AG tvoj ( vaš ) ali moj nije,ja biram svoje prijatelje i prijateljice među poštenijima!
  Gospođo Bunestra , ako se ne varam , za cirkuse koji se rade po Dolaškoj Dragi
  ili po našem selu se nazove komunalni redar u Opčini Pakoštane,on prima za to svoj osobni dohodak,ako ga nisi nazvala onda je vrime!
  Drugo ,viruj mi da se jabuke i sladuni ne zbrajaju. Izgleda da ti je namira prebaciti temu temu sa jabuka na sladune! Pokušavam odgovoriti na tvoja razmišljana!
  Da nisu u pitanju domaći ljudi nego stranci ili dotepenci Opčina bi zaradila dobre novce ili gomilu kuna , kakao želiš!
  I ova ista Opčina zajedno sa HDZ-om ne bi dozvolila nekom drugom ( strancu )
  da se dragarski teren založi za kredit,za to bih dao svoju glavu,Gospođo Bunestra! Zašto AG-u onda da! Gospođo Bunestra ako nisi znala 80 000 metara kvadratnih se podijeli sa 250 m/2 i dobije se 320 parcela za vikendice, nadam se da ti je sada jasno kolika je to veličina. Ili ako se 80 000 pomnoži sa 300 eura ( najminimalnija cijena) dobije se cifra od 24 000 000 ili dvadeset i četiri miliona eura vrijednosti toga terena! Stvarno mi nije jasno tko je ovdje glup a tko lud a tko pokvaren! Ne mislim te uvrijediti i ne mislim da si glupa! Kada če ljudi,dragari , napokon otvoriti oči! PUSTI TI STRANCE , oni dođu i odu ,koji su to stranci Drage zajebali,navedi mi ih molim te !
  Ali sad tek dolaze na red i ovi što su glasali ZA-ZNASE ,pa i oni če morati
  dobiti nešto za zahvalu,to svi vidimo a nislim i ti ,parcele , koncesije itd!
  PS. Vodiš li ti AG financijsku administraciju kad toliko znaš o plaćanju
  obveza prema državi i općini,o boravišnim pristojbama, o porezu na tvrtku,
  porez na dobit, mirovinsko, zdravstveno itd.
  Da li je baš tako kako si ti navela! Nemoj se puno zaklinjati jer ni on sam
  ne viruje u to! Ali imaš u jednom pravo, neki se bore protiv njega ne
  zato što misle na Drage nego bi rado sili na njegovo misto!

 • bunestra

  Cilo vrime napada se na Ag-e, kad se prije nekoliko tjedana spomenula “Centrogradnja” i njihovi radovi u Dolaškoj Dragi niko nije ni reagira.
  Ajmo kad se toliko toga zna kad je u pitanju domaći čovik da vidimo kako je “Centrogradnja” dobila dragarsko zemljište!???
  Što bi pisali o tome kad nisu u pitanju domaći ljudi, njih ne poznamo i neka samo rade u miru Božjem.
  AG-e je započeo nešto što mnogi ne odobravaju, neki iz ljubomore, neki misle da im je oteto zemljište ili što ja znam već koji su sve razlozi…
  Ajmo ovako: Ag-e je otvorio kamp, želi zaposliti uglavnom domaće ljude (nekoliko ih je i stalno zaposleni), plaća obveze državi i općini, što nije mali novac, u sezoni turističkoj zajednici boravišne pristojbe, porez na tvrtku, porez na dobit, mirovinsko, zdravstveno itd.
  Sad zamisli: kad se otvorio kamp iza toga otvaraju se još dva kafića na plaži koji također zapošljavaju nekoliko ljudi i plaćaju isto obveze za državu i općinu.
  Ljudi prodaju domaće proizvode (smokve, ulje, rakiju, kukuruz, pamidore…).
  Ajmo još reći: da je “Centrogradnja” ili neko drugi tko nije iz Draga, otvorio kamp svi bi manje više šutjeli, došli bi ljudi iz unutrašnjosti raditi i niko ništa nebi pričao.
  Ako AG-e, općina ili bilo tko, ne radi u skladu zakona ima Državno odvjetništvo, pa neka ono rješava slučaj.
  Postoje dionička društva pa ako neko želi neka otvori firmu, napravi projekat, nek izvoli, vrata su svima širom otvorena!

 • dragar

  Stara je izreka i istinita; Istina pogađa najjače samo je triba izniti
  na vidilo i “natirati” ljude i potaknuti ih da razmišljaju svojom glavom!
  Tako se radi u demokraciji,jedan ne može ništa , svi zajedno možemo puno
  toga napraviti!
  I zašto bi Opčinsko komunalno poduzeče eventualno upravljalo sa autokampom,
  ako dođe do problema , zašto nebi MO Draga otvorio svoju firmu ili komunalno
  poduzeče i upravljao sa tim!
  Ako AG može dobiti kredit do 1 500 000 eura (jedan milion i petsto tisuča eura) uz Garanciju Opčine i naših terena, zašto ne bi same Drage mogle dignuti 3 miliona eura i napraviti jedan moderan autokamp ili početi graditi Marinu ili infrastrukturu za Marinu! I da se zapošljavaju samo mladi iz Draga a ne izvana!
  Ima u Dragama jako sposobnih ljudi ali i ljudi koje žele pomoči Dragama ali u ovoj situaciji kaosa gdje dvoje radi što hoče a Jadnici dižu ruke zato što moraju…

  Iskreno rečeno,još sam i prenježan u pisanju. Ima puno više od ovoga što ja napišem ali i drugi bi mogli koju rič napisati!

  Jos nešto: “”pravo upisa založnog prava na 40-ak tisuća kvadratnih metara zemljišta na kojemu se nalazi njegov kamp “Oaza mira”,

  A ja mislio da je Opčina poklonila 30 000 kvadratnih metara za košaru jaja a sad je ispalo da mu daju 40 000 kvadratnih metara ali ja bih se kladio da je AG več zauzeo 80 000 kvadratnih metara uz zeleno svitlo Opčine ,to se lako može viditi ćak i na Google-voj mapi! Prošećite se ako vam AG ne zabrani,ja sam to već napravio i snimio!
  Ovo je stvarno moderna i žalosna BAJKA a glavni gubitnici su dragari! Izvinjavam se što sam prisiljen reći ali komunisti nisu bili ovakvi lopovi!
  Nadam se da će se više ljudi javiti,zašto ne i anonimno ali sa istinom i vlastitim mišljenjem!

 • gle sad mene

  Općina dala koncesiju nakon što se kamp izgradija….AG založija kuću i stan – pa koliko on to puta može blažen bija založiti tu svoju kući, za svaki mu je kredit do sada to bilo jamstvo. Blažena ova država Hrvatska….. PUSA (dobila novo ime) i :=)…. što vas boli to što ovaj Dragar kritizira AG i Općinu nije ništa laga što god je do sada reka. A za vas vridi ona “koga svrbi taj se češe” što vi imate koga pravdati kad i sami niste sigurni u ono što govorite, nemojte se previše zalagati za nekoga za koga ne tribate, ne triba završiti doktorat da bi se shvatila ova i svaka koja je bila i koja će biti Sjednica Općinskog vjeća. Jer naši Općinari kao se u jutro probude tako taj dan minjaju zakone i donose odluke…. “Državno odvjetništvo” ljudi pratite li vi TV i čitate li vi novine………

 • Miro

  Dragari su poznati ka dobri svićari,da in nemore pobići ni oborita riba,kamoli ovi glavonošci što se sakrivaju po škrapan.kad tad neki krak izviri!nekad je bura,ali zabonacati će…,nebojte se,samo triba čekati.

 • Ante

  Naučija admin sa kojon temon vas more napaliti je*o proliće,cviće i šparoge

 • dragar

  Ne prozivam ja Zorana zato što imam loše mišljenje o njemu, naprotiv! Samo on sam ne može puno napraviti, o njemu nego zato da vidim i ćujem što on misli i kada je on saznao za ovo! Ostalo si u pravu!

  Tvoje…jer će ljudi misliti kako u dragan živi samo nepošten puk i ….
  IZVINI ali ovo su gluposti, u Dragama žive jako pošteni ljudi ali nažalost i pojedinci koji su se specijalizirali u prevarama i krađama. Kradu svojim ljudima,svojim mještanima. Ne znam da li ti želis ali ja ne želim biti GARANT “najpoštenijem”dragaru!

  ……kazao je načelnik dodavši kako je dobio i očitovanje Državnog odvjetništva da je posao koji je Općina sklopila ispravan i da se može dati založno pravo.

  LJUDI u svašta viruju,nakon svih afera HAC,HEP,Podravka i ostalih ,, Državno odvjetništvo i Mladen Bajič dozvolili Opčini da sa svojim zemljištem bude Garant AG.
  Prošlo je puno vrimena otkada sam ja u bajke virovao!
  Da li si ti vidio “famozno” očitovanje Državnog odvjetništva!

  Pozdrav i ne slušajte pojedince,ni mene,mislite svojom glavom!

  Ako te baš zanima,pričam ja sam sa sobom ponekad a zašto i nebi priča sa pametnim!

 • pusa

  oj dragaru,a skime si ti to tu svađaš?
  sam sebon ili?
  vidin da prozivaš nešto zorana koji je jedan od ritki u opčini koji razmišlja svojon glavon a opčini nije ništa dužan ka neki koji u njoj imaju veću funkciju od njega,koji su se prodali,ti isti koji na bilo koji način pokušavaju doći na sam vrh opčinske vlasti.ti kojima nije bitno da su u bilo kojo stranci ako ih imanuju bar podpresednikon stranke….
  aj se sad poštenjačino prestavi da malo pišemo o tvom poštenju a ne samo od ag-ovom i opčinskom lopovluku,jer će ljudi misliti kako u dragan živi samo nepošten puk i kako je opčinska vlast gora od ekipe iz podravke.
  a moga bi i načelnik opčine da se izjasni jer ga često prozivaju kad već ne može
  MO da organizira skup mještana.

 • dragar

  E pa Zorane,Zoki Zorule,”glavni čovik dragarski”,reci svome pučanstvu da li si znao za ovu Muljažu ili češ i ti sad dobiti neku koncesiju pa če sve biti u redu , Vuk sit a ovce na broju! Zar Dragari nisu tribali znati za za ovu privaru.
  Nečeš ti što Opčina ima koristi od AG , pa sve su mu tako i tako iznajmili
  za košaru jaja sa Kokingrada.
  To znači da ima neka TAJNA VEZA izmedu Opčine , HDZ , Načelnika i AG .

  Pa da čujemo malo od tebe,sto ti znaš o ovome!

 • dragar

  Pa kad si tako pametan i mudruješ što ti ne komentiraš ovaj članak gore iznad nego se skrivaš iza Prgava osmiha, nego smijem li te nešto pitati: Neko je ovdi spomenia Titovu ulicu,je li to ona ulica di su tvoji i Antini bili glavni kad se plesalo Kozaračko kolo i pivalo Druže Tito mi ti se kunemo! Za to ga sad i braniš i pokušavaš skrenuti pažnju Dragara sa lopovluka pa češ uskoro i zapivati Druže Ante ja ti se kunem! Prominili ste boje sigurno zajedno i na vrime,rodoljubi bili i ostali! Gadni su Jugosloveni koji priko noći postaju takozvani Veliki Hrvati a jos veći Dragari!!!
  PS. Travestiti,tvoji trans-sexualci(seksualci u transu) ,homoseksualci i lezbijke su ipak ljudi a ja to ne bih rekao za ulizice,što dalje od mene to bolje inaće ću povraćati. Ti se ovdje nađi i sam,pametan si!

 • :=)

  ma jeli ovaj dragar muško ili žensko?
  koda sumnja u svoj spol kad malo piše u ženskon pa malo u muškon rodu.
  garant je transexsualac pa ne zna kako se toćno izraziti.
  evala adminu što je načeja temu koja ga najviše boli pa se sad može duhovno hraniti i ušparati koju kunu.
  više bi volija biti “pametan i pošten” ko on ili ko ona nego sa severinon biti u intimnom odnosu!

  ta osoba ili to stvorenje je pravi revolucionar:”hajde dragari nadam se da se ne bojiti
  komentirati,svi junaci nikom ponikoše”
  poziva na ustanak,puć….
  a toliki je junak(junakinja) da se ne želi prestaviti.
  a zašto? zna se… u dragan od opčine i hdz-a dobija najviše pa sad ljubomoran kad i drugima daju jer još nije zasitija taj svoj apetit.

  lip pozdrav drugarici i bunestri od koji san nešto tu i naučija.dame ipak znaju ćemu služi dragenet.naravno i svim drugim kulturnim dragenetašima pozdrav!

 • dragar

  Ti vjerovatno i ne možeš dobiti kredit jer ti naš Nacelnik nebi garantirao sa tuđim terenom kao AG-u ,jer mislim da nisi ” pogodan podanik ili istomislilac”!

 • bunestra

  Bome ja mirno ne spavan sa kreditom od par sto eura, a di toliki milijun uh…
  Što je većina odlučila to se triba poštivati, ako će netko izgubiti onda je Ag-e prvi na tom putu.
  Želim mu uspjeh i što veći broj zaposlenih, jer to najviše fali u ovoj državi.

 • dragar

  Bravo Eredine Liviću a i hvala Bogu da netko nešto pošteno kaže u ime Dragara!
  To je prava Općina , ona poklanja teren besplatno svom ” podaniku” !!!

  Samo ko je “podanik” u ovom slučaju Općina ili “AG” ,pitanje je sad!
  Odgovor znadeju i ptice na grani!

  Hajde Dragari nadam se da se ne bojite komentirati,svi junaci nikom ponikoše…!

  A i što bi mi komentirali kad smo zbog ovoga jako sritni toliko
  da su nam se i gubice zalipile!

  Baš smo ti mi pravi Dragari, što je , tu je! Tako je Bog valjda odlučia!

  • zoran

   To je bio stav koji je u ime kluba vijećnika Hnsa pročitao Eriden Livić a ja sam čitao stav Mo Drage za informaciju tebi Dragaru čini mi se da si i ti bio na vijeću.