Dragenet hakiran

 

Možda ste primjetili, Dragenet jučer skoro cijeli dan nije bio dostupan. Naime hackeri su hakirali, ne Dragenet, već servere , na kojima je smješten i Dragenet. Tako je Dragenet postao kolateralna žrtva ovoga napada. Radi se o turskim hakerima, koji hakaju u ime zaustavljanja Izraelsko-Palestinskog sukoba. Na taj način Dragenet je dao svoj doprinos miru u svijetu. Saznajemo da su i bratski Lumbardanet i ostali portali smješteni na istim serverima također pali u ovoj bitci.

6 comments to Dragenet hakiran

 • bunestra

  Što bi značilo da Dragarke vode Drage, Drage bi bile puno naprednije.
  Kako nemamo duboku povijest Draga, navest ću još par detalja koje san čula po pričanju, a koliko su istinite ne znam. Tribalo bi pitati neke starije ljude ili ako bilo ko što zna o Dragama neka napiše da bi mlađe generacije znale kako se prije živjelo u Dragama i koji ljudi su živjeli, po čemu su bili interesantni.
  Da se vratim, o čemu san tila pisati;
  Prije Domovinskog rata ulica Kralja Kolomana zvala se Titova ulica, navodno tuda su nosili ranjenog Tita kad su se partizani prebacivali na otok Vis. Po tom događaju ulica je dobila naziv Titova ulica?!
  Stvarno bi trebali pisati o stanovnicima Draga, zaslužuju našu pažnju!

 • Drugarica

  Jao Dragaru, kako si uporan,ali nema veze baren si aktivan na Dragenet-u.
  Nego ja san se zapravo spremala nešto nadodati na tvoju priču o kravati u Napoleonovo doba ( ne kužim zašto tog komentara i onog od admina o Francuskom putu više nema).

  Pošla san malo proučiti što se kaže o povijesti kravate po internetu, pa evo za one koje to zanima:
  Citiram : “Kravata, sveopći simbol uglađenosti i kultiviranosti, vezuje se uz Hrvate. Oni, istina kravatu nisu “patentirali”, ali su je, kao modni detalj, u 17. stoljeću raširili po Europi, tako da je pod hrvatskim imenom postala, i do danas ostala, nezaobilaznim modnim dodatkom.

  Kakva je tri i pol stoljetna povijest kravate?
  Nakon turskih provala na hrvatskim prostorima formirana je Vojna krajina koja je imala svoju vojsku.Ti su vojnici bili prepoznatljivi po marami koju su nosili oko vrata, preteči današnje kravate. Te su marame bile dio bojne opreme Hrvata i neka vrsta raspoznavanja, jer u to doba još nije bilo vojničkih odora.
  Hrvatski vojnici sudjelovali i na ostalim europskim bojištima a od 1635. godine služili su u Francuskoj. Godine 1667. ustrojena i posebna pukovnija “Royal Cravates”, koja je dobila ime po Hrvatima, a čiji vojnici su nosili marame.

  Tada je francuski kralj Luj XIV također počeo nositi kravatu, jer je kao muški modni ures bila mnogo jednostavnija za upotrebu i mnogo ljepša od dotadašnjih uškrobljenih visokih okovratnika.
  Kada je u to vrijeme najmoćnija okrunjena glava Europe stavila kravatu, bio je to korjenit zaokret u modnim trendovima.
  Svi su počeli nositi kravate.
  Obični vojnici nosili su kravate od lanena platna, plemići od čipke ili muselina ili neke druge fine tkanine.

  Kravata se brzo širila Europom. Nakon Francuza prihvatili su je Belgijanci i Nizozemci, a otuda je prešla na britansko otočje, što je bilo presudno za njen razvoj. Englezi su od kravate napravili pravi kult.
  Promijenili su načine njezina vezivanja i uzorke boje. Naime, do početka 19. stoljeća kravate su bile bijele, a Englezi su uveli šarolike, čime su postale pokazatelj nečijeg ukusa. “

  • admin

   U procesu revitaliziranja servera od strane O2 hostinga, što smo zadnjih dana vidili u obliku nedostupnosti Drageneta u popodnevnim satima, očito je izgubljen dio podataka sa Drageneta. Problem je prijavljen, pa ćemo viditi.

 • dragar

  Preobučeni “tajni agenti” pokušavaju “hakirati” Dragenet ali po izgledu bi rekla da nisu turci već dragarke. Ne sviđa im se što se piše o dragarskim tajkunčićima koji pokušavaju zauzeti i rasprodati Drage! Nadam se da nisam nikoga uvridia,pozdrav!

 • veza ZG

  Je, je, kriva je…..hahahahahaaaaaa

 • bunestra

  Jeli ova bakica kriva što surfa?!