Nije sve tako sivo

Iako se ponekad čini da nije tako, u Dragama postoji duh zajedništva i inicijative za napredak. Čisti dokaz su događanja oko crkve. Za početak ugodno iznenađenje je inicijativa don Marija za kavom i kolačima posli mise. Naravno da nije riječ o kavi i kolačima, već ugodnom druženju i ćakuli posli mise. I već dok ste na misnim obavjestima slušali o donacijama Dragara za crkovnu kuću, u vama se budi osjećaj zajedništva i ponosa da se to može. A onda izađete vani i vidite crkovnu kuću kojoj je prva etaža već dovršena ugrubo, te je postavljen dio instalacija. Sudeći prema donacijama, vrlo je izvjesno da će kuća biti dovršena. Nadalje odvezete li se do groblja, kapelica je gotovo završena, a neslužbeno saznajemo da će uskoro ući u uporabu.

Zašto ovo pišem. Zato jer smatram da je ovo jedini ispravni put za razvitak Draga. Ljudi mogu i žele, samo treba pravilno usmjeriti energiju i inicijativu. Jasno je da se neće ništa preko noći promijeniti, no smatram vrijednim istaknuti ono pozitivno što se događa oko nas kao primjer. Posla ima puno, i biti će teško, ali prilipo misto kao Drage krije neviđen potencijal u sebi.

Da ne mislite evo pametnjakovića koji govori općenito triba ovo, triba ono, ne stajemo na ovome. Biti će i konkretnih priloga i prijedloga, ali o tome u nastavku. Do tada donosimo tri slike koje oslikavaju ono o čemu sam govorio. Nadam se da ovo neće biti prve i zadnje slike.

4 comments to Nije sve tako sivo

 • Miko

  zivot na sjeveru

 • zoran

  dobra stvar admine prvo pohvaljujem onog tko je donirao radove i materijal za župnikovu kuću al isto tako moram reći da općina nema nimalo sluha za to pa ne želi dati ni kunu iz proračuna za tako dobru stvar i naravno sad će me odmah netko napasti da politiziram a sto bi valjalo da lažem načelnik općine na moje viječničko pitanje da se sredstva za drage povećaju za 100 tisuća kuna da dovršimo župnu kuću a to bi bilo neznatno povećanje odgovara nema općina ništa s crkvom i nije želio povećati sredstva i što da kažem nije sve tako sivo e pa jest možda je i crno jel je zauzvrat dao vitezovima vrane 100 kuna udrugi koja također predstavlja općinu to nije loše al u usporedbi sa mjestom koje 20 godina vapi za svojim župnikom to je nečuveno e pa dragi moji ako mislite da nemam pravo iznositi istinu i da ne doprinosim mjestu rado ću se maknuti sa ove stranice jer besmisleno je stvarno komunicirati s nekim ko se krije iza lažnog imena i to mi je sve skupa jako gadljivo pozdrav adminu luji pozdrav stranici pozdrav svima al nemogu se praviti čorav kad nisam i nemogu shvatiti takvo ponašanje općine prema dragama .

 • ZaBa

  Kad mozes otici s nekim na pivo…… 🙂 🙂

 • cantona

  bravo admine svaka ti cast